Tuesday, February 23, 2010

I change my mind..

Jag ändrar det där "no news, bad news" till "no news, good news". De försöker ännu hitta en bra lösning för att kunna anställa mig. Väntan på ett svar fortsätter...

(Al-hamdoulillah.)

nyheter

Dags att uppdatera kanske.. :-)

Igår blev det klart! Incha allah, den här veckan flyttar vi till Rabat (från Temara), till en lägenhet inte långt från svärföräldrarna. Lägenheten är betydligt mindre än den vi har nu, men det är ju vad vi har letat efter. Vi vill ha bara två sovrum (+ kök + badrum + vardagsrum + hall). Jag hoppas att jag kommer att trivas där. Här i Temara har jag aldrig riktigt funnit mig hemma, som jag annars gör i Rabat eller Salé. Bara jag blir klar med de här jobben jag håller på med nu så skall jag mot slutet av veckan iväg och försöka städa bort allt byggdamm som samlats i vårt nya hem incha allah!

Det jag tidigare var nervös för var ett telefonsamtal och därpå följande jobbintervju. Tyvärr har jag inte ännu hört något mera från företaget sedan intervjun, vilket jag tolkar som bad news.. :-( Men jag skall nu höra av mig igen till dem inom kort, de var ju så intresserade av att anställa mig så jag nästan förväntade mig ett positivt svar. Tyvärr misstänker jag att vissa omständigheter kan ha svalnat deras intresse för mig.. Mera om det en annan gång incha allah.

I helgen var jag till Marrakech med min man och min väninna. Eftersom vi alla sett city redan så åkte vi söderut upp i bergen, det var makalöst vackert trots den molniga och regnsjuka himlen. Och frisk luft!! Jag njöt.. Maken sov över hos en kompis medan jag och väninnan stannade på hotell. Det var ljuvligt att kunna ta en varm dusch och sedan kliva ut i ett varmt rum! Aah... En weekend som kom med ett skönt break i vardagen!

Igår kom det även fram att jag sedan mitten av februari har kört bil typ utan körkort här i Marocko.. Jag har ett internationellt körkort som endast gäller temporärt, inte om jag bor här. För att få köra bil när jag är bosatt här så måste jag skriva det marockanska teoriprovet. På arabiska. Så nu har jag lite panik varje gång jag sitter bakom ratten.. Skönt ändå att jag inte visste något om detta innan jag körde till och från Marrakech.. :-) Det blir att studera trafiktermer på arabiska nu, och öva på att snabba upp min läsning! :-s

Nej, nu måste jag tjäna pengar också! Jobbet väntar...

Tuesday, February 16, 2010

väntan är lång...

..och jag som avskyr att vänta! Sabr (tålamod) är inget för mig tydligen... :-s

Friday, February 12, 2010

nervös :-s

Thursday, February 11, 2010

utmanande

Jag kan inte längre försumma bloggen, så jag lägger mitt arbete åt sidan och tar mig an utmaningen som jag ännu en gång har fått från syster Maryam. :-)

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

1. Jag brukar vanligen inte äta lunch utan jag lagar bara en tidig middag istället, men idag bestämde jag mig för att äta av gårdagens rester och nu har jag just tryckt i mig en alldeles för stor portion spaghetti bolognese och jag bara sitter här framför datorn och jäser. Just det, KÖTT! Men jag måste erkänna att jag inte fick såsen att smaka lika gott som när jag brukade laga den för tio år sedan (innan min korta period som vegetarian).

2. Jag skall incha allah få besök av en syster i religionen inom en snar framtid. Det roliga är att jag bara har träffat henne en gång IRL och jag är lite nervös över hur vi kommer att fungera tillsammans under en längre period. Tycker hon om min mat? Dricker hon kaffe? Kommer hon att tycka att jag är tråkig? Kommer jag att hinna jobba? Och blogga?? :-) Men jag borde ju kunna vara lugn, eftersom alla andra som jag känner som pluggar vid samma institution som hon är världens sötaste personer! <3 (Luv ya & miss ya, Verf, Kitchi, Feffe, Jost!)

3. De två första punkterna i denna utmaning skrev jag igår, men eftersom jag skulle iväg och träffa en väninna och hennes supersöta, smarta och väluppfostrade dotter så fick jag avbryta mitt skrivande. Det här var en väldigt informativ punkt om mig själv!

4. Jag talar franska med spansk brytning! Har jag nu fått bekräftat från två oberoende källor...

5. Om någon oväntad gäst ringer på portdörren så svarar jag inte. Jag har gjort det misstaget några gånger och ibland har jag även öppnat porten, men öppnad port eller ej, det har alltid slutat med att den okända personen nere vid porten har stått och skrikit (här är normal samtalston alldeles för ofta i skrikande ton) till mig på marockanska och jag har slängt på luren till porttelefonen när jag insett att personen inte kommer att fatta att jag inte fattar vad h@n säger. Detta beteende ledde till att jag igår vid lunchtid lyckades smita undan ett par spekulanter på lägenheten, men de kom tyvärr igen på kvällen innan jag hade hunnit/orkat ta vara på disken...

6. Som ovanstående punkt syftar på, vi skall flytta igen! Från Temara till Rabat, så inte så långt den här gången. Vi har hittat en mindre lägenhet med lite mindre hyra och framförallt närmare svärföräldrarna. Men kontraktet är inte skrivet än, så rätt vad det är står vi utan lägenhet i slutet av månaden.. (Living on the edge...) :-D Och jag är så trött på att flytta!! :-(

7. Undertecknad har inte bara förekommit i nyhetssammanhang på förstasidan på Jersey Evening Post och de lokala tidningarna på hemön.. Jag kan även profilera mig som fotomodell då jag nu också förekommer i en broschyr för moskébygget i Rinkeby. Bilden är naturligtvis helt halal och noga utvald, granskad och godkänd... :-)

Nu vet jag förstås inte vem jag skall utmana.. Varken Mock Duck eller Zahra har bloggat på ett tag nu, och inte vet jag om de är så mycket för utmaningen heller, men jag utmanar dem att skriva ner sina sju favoritmaträtter åtminstone!! :-) Mama Sugar får min fulla utmaning!

För att avsluta så vill jag knyta an till punkt nr 3 i den förra utmaningen och Apples lansering av iPad... Hilarious!

PS Notera att sketchen gjordes 2005, dvs lååångt innan iPad faktiskt kom ut.. :-)

Monday, February 08, 2010

Jag blir så upprörd över att bara sitta och lyssna...

Jag kan då bli trött på personer som inte tar missbruk på allvar! Om nu ledamot Eriksson så gärna vill att skärgårdsbutikerna skall sälja sprit för att killarna från Helsingfors som kommer med sina stora fina segelbåtar skall kunna ta "ett glas vin till maten" så tycker jag att han först kunde göra en undersökning hos alla kvinnor i parförhållande i skärgården samt hos alla barn under femton år och fråga om dem vill att vin skall säljas i butiken runt hörnet. Vinförsäljningen kommer dessutom inte bara att öka tillgängligheten för den redan så missbrukstäta skärgården (får ej uttalas i talarstolen då det vore icke-PK), men också att göra det ännu mera allmänt stökigt med alla fulla storstadsbor. Jag kan lugnt påstå att politikerna först borde fundera på att stationera en poliskår ute i skärgården, istället för den där ena polismannen som kommer ut en gång i halvåret för att knacka på hos någon som misstänkts kört rattfull och ta ett blåsprov på människan när han redan hunnit nyktra till... Nej, jag måste då säga att ledamot Åke Mattsson har reson i det han säger!

Tuesday, February 02, 2010

på väg...

Jag finns nog kvar här ännu och ni, kära läsare, finns i mina tankar. Oroa er inte! :-) Jag har bara varit väldigt duktig de senaste dagarna och faktiskt lyckats vara lite produktiv för en gångs skull... Bäst är väl det, med allt jobb som legat/ligger och väntat/väntar på mig.. Jag har också sett utmaningen som jag fått! Jag skall incha allah ta itu med den när saker lugnat ner sig lite (läs: när jag städat lägenheten och skrivit klart lagtingsjobbet, dvs inte idag)..