Monday, January 28, 2008

And people ask me why alcohol is forbidden in Islam...

Av någon anledning så finns jag fortfarande med på ÅSL:s mailinglista. Ibland får jag läsa nyheter som att fröken Sommarström skulle varit ÅSL:s första kvinnliga sportchef (Excuse me?! Här är åtminstone en som varit sportchef innan Ms Sommarström, och så vitt jag minns så har jag varit kvinna sedan födseln) och ibland får jag läsa nyheter som denna

Som de flesta säkert vet vid det här laget (dvs de som var på sitz i fredags) har vi lyckats få en sabbad pissoar på halsen. Nu vill jag att de som har sett något eller kommer ihåg något som kan ha ett samband med herrtoalettens högra pissoar att göra - ta kontakt. Detsamma gäller för övrigt den söndriga lampan i korridoren (även om den nog får anses stå i en helt annan kostnadsdivision). Detta handlar inte om att kallt kasta en räkning i famnen på den skyldige, men likväl måste förövaren vara beredd att ta åtminstone ett visst mått av ansvar.

Hur kul är det att vakna upp efter en blöt helg och läsa det här mailet? Inte så kul, kan jag berätta. En gång råkade en spegel gå sönder, spegeln bara råkade stå där var jag råkade sparka min fot i något som råkade vara ren ilska. Jag behövde aldrig betala något, men än idag skäms jag över det som hände på den där ÅSL-festen... Nej, tacka vet jag förbudet mot alkohol!

PS. Jag fick precis veta att min man fått praktik och börjar incha allah om två veckor. Detta betyder att vi incha allah kan tacka ja till den där lägenheten imorgon, om vi nu får den. Sedan är det bara carte de sejour kvar...

Does Islam have a sense of humour?

Islamic culture can be satirised, but not the religion. Läs artikeln!

Så typiskt!

Boken som jag lånat från ÅA (ICT-huset) har någon varit så snäll och ställt sig på kö till, så jag kan inte förnya boken. Lånetiden går ut idag kl 15.00.

Sunday, January 27, 2008

Islam är perfekt.

A careful reading of the Koran shows that just about everything that Western feminists fought for in the 1970s was available to Muslim women 1,400 years ago. Yvonne Ridley bekräftar det som jag uttalade mig om i en kommentar på någons blogg, tror jag det var...

Thursday, January 24, 2008

Life

När jag idag var ute på en promenad kom jag att tänka på en gammal friare. Det var när jag gick i gymnasiet som jag fick veta att en kille var intresserad av mig, killen var en central figur i ett av de "coola gängen". Jag minns att jag tänkte att den killen skulle troligen ge mig högre status, men eftersom jag ansåg att han var oerhört ful så var jag aldrig intresserad av honom.

Det är tolv år sedan nu. Al-hamdoulillah så tänker jag inte längre på det viset. Ibland skäms jag över den jag en gång var, ibland ser jag lyckligt tillbaka på min ungdom. Den erfarenheten som jag har svårt att ta ställning till (var erfarenheten bra eller dålig?) är åren med festerna och drogerna. Nu låter det som att jag varit illa ute, men så farligt var det aldrig. Jag hamnade aldrig i knipa pga festandet, utan istället var det just festandet som visade mig islam.

Genom festandet träffade jag killen (visserligen varken smugglare eller langare, men en knutpunkt i kontaktnätet) som tog mig med till Israel, där kom jag för första gången i kontakt med muslimer. Jag såg dem på gatan. Jag såg deras områden på avstånd. Visserligen såg jag på dem med skeptisk blick, men i hemlighet kände jag en stor respekt för kvinnorna med sjal. Något år senare drog jag en par linor kola ihop med en muslim som skulle komma att göra stort intryck på mig, då hade jag redan (via fest) kommit i kontakt med islam och blivit intresserad av religionen. På den vägen är det...

Jag tackar Gud för de människor han presenterat för mig. Mest av allt tackar jag Gud för att ha givit mig min man, av honom har jag ännu mycket att lära. Incha allah har vi en lång väg att vandra tillsammans, vägen till vårt slutgiltiga mål. Utan den jag en gång var, hade jag inte blivit den jag är idag. Och för alla de dagar jag tidigare önskade att jag inte levde,

Det kan hända att något är er förhatligt och ändå är detta ett gott för er; och det kan hända att ni älskar något och ändå är detta ett ont för er - Gud vet, men ni vet inte [Koranen, 2:216].

Wednesday, January 23, 2008

Läskigt!

De intressanta blogginläggen fortsätter..

Antingen har jag börjat jobba som speciallärare i Huddinge, eller också så finns det flera personer med exakt samma namn och stavning som jag. Kul att vi båda då har connections till just Huddinge.. :-) Jag länkar inte, eftersom de som möjligtvis inte vet vem jag är, kan lista ut det... ;-)

I know..

Oerhört intressanta blogginlägg jag erbjuder idag!!

Just ja!

Jag har ju glömt att berätta att vi har snö här på kobben. Ett vitt täcke som ligger på marken och täcker trädens kvistar, så där vackert vitt liksom... Men det är glashalt på vägarna och dubbarna på morfars bildäck är i stort sett non-existing, så det blev till att köra försiktigt när jag kom hem inatt..

Jag mötte Lassie!

Masha Allah, vilken styrka! Jag har träffat henne! :-D

Diskriminering?

Är inte det här diskriminering?

suck

Israels stängning av Gazaremsan främjar extremism och våld, varnar chefen för FN:s palestinska flyktingmyndighet. No sh-t, Sherlock! (Som en god vän brukar säga).

Kalla mig antisemit om ni vill, men ibland tror jag att Israel är dum i huvudet! Alla fattar väl att våld föder våld??

Saturday, January 19, 2008

Ledsen och kränkt igen.

Biidhnillah, hon behöver inget polisskydd! Hon får väl stå själv för det hon sagt? Jag tycker synd om alla skattebetalare som får betala dyra polisskydd för några stollar som går omkring och säger ogenomtänkta saker. Visst, yttrandefriheten är värdefull, men lögn tycker jag ändå skall vara straffbart. Inte visste jag heller att jag var en getknullare -jag som knappt sett en get i mitt liv... Nä, påhopp av det här slaget är inte värt mycket, synd bara att man måste ta lagen i egna händer. La hawla wa la quwwata illa billah.

länktips

Bra länk för alla som skriver texter på svenska och engelska, men som kan (som jag) ha problem med att veta om punkt och komma skall komma utanför eller innanför citationstecken. Nu vet jag iallafall hur det funkar! Och som författaren skriver, helt logiskt är det ju!

Gah! Dessa kliande ben!!!!

Igår träffade jag K (K som i Ki, inte som i Ka) över en bit mat. Det var riktigt kul att se henne igen!! Hursomhelst, vi började prata om likheterna i ett förhållande med ett uttalat familjeöverhuvud med det slutgiltiga ansvaret och utan dylik. Plötsligt kommer jag på mig själv med att säga en mening i stil med att kvinnan har ju egentligen ingenting i det offentliga rummet att göra.

!

Jag blev minst lika chockad av att höra mig själv säga det, som säkert ni blev av att läsa det. Och det handlar inte om någon vad-heter-det-nu-igen-huvudtvätt-?-?! Don't worry tjejer! Tanken bakom uttalandet var någon helt annan än vad orden antyder (eller inte egentligen, men..), men som de flesta vet så är jag inte alltid så bra på att förklara mig..

Visste ni förresten att det i Talmud (som innehåller tolkningar av Torah) står det att de vise männen har sagt att mera än fyra fruar inte är rekommenderat (enl Westermarck i Äktenskapets historia). På tal om hur förträffligt lika kristendomen och judendomen är jämfört med islam, jag borde ju posta den där andra halvan av argumenten till att muslimer följer bibeln bättre än de kristna själva.. men det blir inte nu precis, jag har fullt upp som det är redan! Men det kommer, det kommer, incha allah!

Attans, jag ser inte ut att hinna med 33-bussen. Suck, måste sluta nu!

Friday, January 18, 2008

Jihad 2

Idag på tunnelbanan avbröt jag en konversation som barkade åt helt fel håll... Jag upplyste dem om att den saudi arabiska kvinnan blivit straffad för sitt umgänge med mannen i bilen (mannen var inte kvinnans mahram, dvs varken make, far, bror, son, morbror, farbror eller svärfar) och inte för att hon blivit våldtagen. Tyvärr skulle killarna kliva av t-banan, så jag hann aldrig berätta att samme man fått samma straff för umgänget med kvinnan, eller att våldtäktsmännen även fått sina straff för just våldtäkten.

Det sista ena killen hinner säga innan han försvinner ut är "men det är ändå helt sjukt." Alltså, vad är det som är sjukt? Att våldtäktsmännen fick flerårigt fängelsestraff och inte vård på ungdomsanstalt, som de säkerligen hade fått i Sverige? Eller att mannen och kvinnan fick samma straff? Eller att kvinnan fick straff? Vad är det som är konstigt med det? I Koranen står det klart och tydligt att om du begår zinaa så är det 100 piskrapp som gäller [24:2]. Sedan om ordet piskrapp ska ses som just piskrapp, eller som ett ord för straff och straffet i sig bör definieras enligt dagens straffsystem, det hänger ju på vilken tolkning man följer, den traditionalistiska eller den modernistiska.

NU måste jag sova!!

Jihad

...This data, which I got from the website Wikipedia... enables the mujahideen to choose the targets [for attack]... and to rank them according to their importance. [This list reveals] that Paris is an important capital, [both] in terms of its symbolic [significance]... and in terms of the density of air traffic... Charles de Gaulle Airport in Paris is ranked... as the fifth most important airport [in the world]. This shows that Paris is not just a symbolic capital, but is a major European trade [hub]. My mujahid brother, one disaster in Paris, and you will see how many economic enterprises crash, and how many businesses collapse...

Det här är väl kanske inte text som en muslim borde publicera på sin blogg, men jag kan inte undgå att göra det.. Texten är ett utdrag från ett inlägg på det islamistiska forumet Al-Ekhlas, och översattes av Memri. Med risk för att göra takfeer så vill jag ändå ställa frågan vad det är för typ av muslim som vill förstöra så för andra? Men en liten eloge måste jag ge killarna (och tjejerna?) på forumet, några frågor som var värda att tänka över innan en presumptiv attack..

  • What is the best way to present France in the worst possible light in the eyes of the Muslims, in order to convince the Muslims to attack it?
  • To what extent do the Muslims [in France support] an attack? For, unfortunately, negative tendencies are spreading among them... [such as the tendency] to condemn the mujahideen and to turn them in, to be loyal to France, and to distance people from jihad and resistance...

Själv tycker jag att de kunde fundera vidare på varför muslimer tenderar att vända sig emot dessa action-killar. Kanske för att dessa icke-islamiska jihad-fasonerna (där man dödar oskyldiga och även sig själv -det är HARAM HARAM HARAM) inte gör livet lättare ens för en som verkligen kämpar för muslimernas väl. Istället för att spränga några oskyldiga butiker i luften (eller Eiffeltornet) så kunde väl de här killarna lägga energi på att få europeerna att inse vikten av att ha arbete/praktik/lägenhet trots att man är muslim, vikten av att FÅ bära sjal om man så vill, och vikten av att ha TILLGÅNG till ett bönerum i skolan/på arbetet (har här på unit upptäckt hur praktiskt det är -men jag undvek snällt idag från att be tillsammans med tre unga killar och detta trots att de ändå frågade om jag inte ville be samtidigt som dem). Små saker som dessa är oerhört viktiga för en muslims dagliga liv, och några sprängda Eiffeltorn gör det knappast lättare att få önskemålen uppfyllda.

Astaghfirullah om jag sagt något olämpligt. Det goda jag sagt och gjort kommer från Allah och de fel jag gjort kommer från mig själv. Audho billahi mina-sheytaan ir-radjim.

Visste ni att..

Enligt en doktorsavhandling framlagd vid Karolinska Institutet i Stockholm, så är en miswak (en pinne av träslaget salvadora persica, barken tas bort i ena ändan och används sedan som tandborste, Profeten (sas) använde miswak) effektivare än en "vanlig" tandborste.

Thursday, January 17, 2008

Post

Haha. En påminnelse från mitt förflutna kom med posten. Ett presentkort på en tvårättersmiddag på Patricia, med mera än 4 vänner (och mindre än 35) så får vännerna äta för halva priset. Någon som är sugen på en festlunch innan den 26 januari?

PS. Varför hittar man inte längre solens upp och nedgång på SMHI:s hemsida?

Tuesday, January 15, 2008

Wow!!

I'm back in business!! Kom upp ur sängen kl 08.12 idag.... För er som inte vet så kan jag berätta att jag egentligen är så mycket en nattmänniska man bara kan bli. Min kropp är programmerad till att sova vid tre-fyra-tiden på morgonen och stiga upp vid tolv-ett-tiden på dagen. Jag får kämpa varje kväll för att komma i säng till tolv, går jag och lägger mig senare så vaknar jag inte på morgonen. Syster V kan intyga att jag lätt sover vidare med klockan spelandes på högsta volym var nionde minut.

Nämnda egenskap passar inte så bra ihop med ett anpassat liv, där arbete och skola börjar vid åtta-nio, och som muslim ska jag ju också upp till morgonbönen. Dessutom behöver jag morgonen för att komma igång, studerar jag inget på förmiddagen så blir det också dåligt studerat på eftermiddagen. Men det mest ironiska är nog att om jag inte sover på natten, så kommer det ett anfall migrän på posten.

Endast en sen kväll räcker för att rubba hela min rytm som jag byggt upp under ett halvår. Detta hände på juldagen, jag blev uppe och tittade på tv (eller vad jag nu gjorde). Följden blev att jag under de närmaste veckorna inte kommit i säng förrän tre-fyra-tiden. En kväll satt jag och pysslade på en hemsida som mamma frågat mig om hjälp med (bl.a. så ritade jag 22 knappar i Adobe Photoshop som jag samma kväll installerat och försökt lära mig hur det fungerade), ni vet hur jag tappar tidsbegreppet när jag sitter och programmerar eller pysslar med liknande saker framför datorn. Inte förrän fem-tiden kom jag i säng då.

Imorgon har jag tent, och det ser inte lovande ut, jag har inte alls studerat så mycket som jag borde ha gjort, som vanligt. Dags kanske att försöka lära sig någonting nu då, och inte sitta här och surra. Tjaba.

Monday, January 14, 2008

Nu vet vi i alla fall!

Tänk att man måste vänta på en amerikansk studie ända fram till år 2008 innan man vågar antyda något som Gud berättade för mååånga år sedan, och som idag praktiseras av både judar och muslimer. Nä, men visst är ju den västerländska vetenskapen oslagbar... eller? Ni glömmer väl inte heller bort hadithen som jag postade för ett tag sedan? Den om att Profeten (sas) berättade att dödliga könssjukdomar skulle komma att spridas bland människorna.

Saturday, January 12, 2008

börjar bli omuslimskt bitsk.

Varför får jag bara reaktioner på mina (anti?) feministiska inlägg och ingen reaktion angående omöjligheten för en ålänning att skaffa sig ett svenskt ID-kort? Hur många ålänningar är det inte som åker till Sverige varje år, för att studera och arbeta? Och hur många gånger har inte min vän, arbetsterapeuten K, fått höra att om hon betalar med svenskt kort så måste hon också ha svenskt ID-kort? Hur går det då ihop att man kan få Visa kort, men inte kunna betala med det?

Med tanke på hur svårt det är för en finländska att skaffa sig ID-kort i Sverige. Hur svårt ska det då inte vara för en arab, eller en afrikan att göra det? Är inte det mera orättvist, än om man inte får gå med brösten bara?

Det är klart, vi prioriterar alla olika saker.. Och jag respekterar er för det. Se, nu måste jag sitta och förklara varje gång jag säger något, att jag respekterar alla med avvikande åsikter ändå. Kan alla förstå det nu, så slipper jag skriva det varje gång? *smile*

Hälsningar från mig som börjar bli trött på att bara sitta här och skriva om viktiga saker, när den allra viktigaste saken för mig just nu befinner sig långt bort härifrån och jag inte har en aning om när jag kan få åka tillbaka och återse det jag håller allra kärast.

Jag säger bara en sak...

KÖNSSEGREGERING!!

Eller, vänta nu.. Just ja, när det är någon svensk fin-feminist som förespråkar girl-power och hur vi kvinnor skall samarbeta, ja då är det inte könssegregering. Men så fort initiativet kommer från en man, eller om initiativet berör hijabis (flickor och kvinnor som bär sjal), då är det könssegregering. Detta är svensk logik!!

ARG!

Thursday, January 10, 2008

Sex

Sex, är antalet flyktingfamiljer som Kobben kommer att ta emot under 2008, skriver Ålandstidningen. Jag tycker ändå det är ganska intressant att flyktingarna valts ut genom intervjuer, först med FN och sedan med Finlands inrikesministerium. Betyder det att ingen av flyktingarna kommer att vara medelålders män med skägg och ankellånga byxor?

DN.se kan vi läsa Magdalena Ribbings förklaring till att kvinnor bär urringat, de är varmare än män och därför måste ha mer urringade kläder. Till en läsares kommentar svarade Ribbing något om ironi, men det är otydligt om hon menade det nyss nämnda, eller om hon menade [a]tt kvinnor [inte] skulle ha urringningar för att visa sina bröst i något slags sexuellt lockande syfte. Jag undrar nu, varför klä sig utmanande om man inte vill att någon skall titta? För att man känner sig bekväm i en tröja som knappt rymmer brösten? Uhum.. Nä, jag rekommenderar alla att klä sig anständigt och rikta blicken i marken då ni ser något vackert hos en människa som inte är er make/maka! Och jag pratar inte ironi!

Dessutom vill jag ta upp något som inte går att läsa i tidningarna. Inte vad jag sett i alla fall. Tipset kommer från en nysvensk. Det gäller införskaffande av ID-kort. Om man inte sedan tidigare har ett svenskt ID-kort behöver en person följa med för att intyga att man är den man säger sig vara. Följande står att läsa på Svensk Kassaservices hemsida,

Intygsgivare kan vara förälder, make/maka, myndigt barn eller registrerad partner. [enl. annan plats på hemsidan: Intygsgivaren måste vara myndig, folkbokförd i Sverige och ska följa med när du lämnar beställningen.] [...] Om man inte fyller något av dessa krav kan man inte få något kort. [...] Det finns inte heller något annat företag som har uppdraget. Därför kan vi inte heller ge dig något tips om vart du som inte kan uppfylla våra krav ska vända dig.

För att vi även ska tycka lite synd om Svensk Kassaservice, så skriver de att [p]osten har under lång tid självmant tagit på sig uppdraget [att utfärda ID-kort, egen anm.]. Jag säger bara, ursäkta mig?? Jag gjorde lite efterforskning på Sveriges Riksdags hemsida och upptäckte tre motioner som inkommit i början av oktober 2007, samtliga motioner efterfrågade en prioritering av problemet med invandrare och nya svenskar som pga att inte kunna identifiera sig enligt vad lagen kräver, inte kunde skaffa sig ID-kort. I mitten av november skrev ledamot Eva-Lena Jansson en öppen fråga till integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, angående en utredning om ID-kort för nyanlända flyktingar och utländska medborgare. Sabuni meddelade att utredningen skulle komma att redovisas senast den 31 december 2007. Kommittédirektivet har jag hittat, men någon redovisning av utredningen har jag inte ännu sett att skulle ha publicerats... (So much för den efterfrågade prioriteringen). Det har tidigare diskuterats att Migrationsverket ska kunna identifiera de drabbade invandrarna, men denna väg har inte heller alltid lyckats. Dessutom känns det lite magstarkt att min väninna med finskt EU-pass och således en ganska tydlig identifieringsmöjlighet, ska vara tvungen att kontakta Migrationsverket för att kunna bli identifierad i Sverige. Men kanske värt ett försök?

På migrationsverket räcker det med pass i orginal från hemlandet, för att bli svensk medborgare. Att det skulle vara lättare att bli svensk medborgare än att få ett ID-kort, det kunde jag inte tro -man lär så länge man lever, heter det ju. Jaja, vi får väl bara glädjas åt att Svensk Kassaservice ska läggas ner om ett år. Frågan är då, varifrån ska svenskarna då få sina ID-kort?

Hemma igen.

Förutom att träffa mina underbara vänner i studiestaden och att få återse min morfar och "hans" ö, så har min resa varit, i det närmaste, katastrofal! Allt som bara kan gå snett, har gått snett. På vägen ut ur Åbo började jag fundera på om jag skulle upp på motorvägen mot Björneborg eller inte. Jag valde att köra mot Nådendal, och det visade sig vara fel, jag skulle ha kört upp på motorvägen. Det var bara att vända och prova en gång till. När jag tagit av från motorvägen igen (man ska inte köra så långt på den) var framrutan igengrodd med smuts som sprättat upp -jag såg ingenting. Jag överdriver inte. Problemet var mest att det inte fanns någon spolarvätska. Det var bara att vika av vid närmaste avfart och kasta snö på rutan. Kort därefter, när jag åter kommit på rätt väg, blev jag omkörd. Det var bara att stanna och kasta snö på rutan igen. Följande gång jag blev omkörd (av en galning) ställde jag mig på bromsen..

Efter mitt katastrofala val av bensinautomat på vägen till Åbo, bestämde jag mig för att fylla på tanken vid automaten närmast Gustavs. Det visade sig att den här gången var Gustavs-automaten dyrare, så det blev inget tankande. Istället åkte jag ner till den första färjan (av tre), var de precis hade fällt ner bommen och upp landgången. Trevligt nog hade de inte hunnit köra iväg, så de fällde ner landgången och upp bommen igen och lät mig komma med. Resten av färjorna gick al hamdoulillah utan några några problem.

Under resan upptäckte jag lite kuriosa om mig själv. Det visade sig att jag pratar högt för mig själv när jag kör bil. Jag kommenterar allt jag ser och upplever... Det blir lite jobbigt att lyssna på i längden!

Fotnot: 'Hemma' i rubriken står här för 'hemma hos mamma på Kobben'

Tuesday, January 08, 2008

På besök i studiestaden.

Gårdagen började [inte så] bra! Jag lyckades ta fel båt när jag skulle lämna min morfars ö, den stora båten fick vända om och släppa av mig så att jag istället kunde ta den mindre båten. Senare gick dragkedjan på mina skor sönder, och i Åbo var det snö. Inte kul att gå med trasiga skor som man inte kunde sätta fast ordentligt, jag fick akutinhandla ett par nya skor. Förutom detta så var jag glad för varje meter jag kom fram, bensinmätaren pekade på reservtanken. Självklart lyckades jag i paniken välja just den dyraste bensinstationen av dem alla... Men trots starten på dagen så slutade allt bra, al hamdoulillah. Mätt och belåten förlorade jag "sten, sax och påse" och fick snällt lov att lägga mig i sängen, medan värdinnan intog golvet.

Idag har jag impulsivt hoppat på en kurs som jag inte alls hade planerat in i mitt studieschema, kursen är ännu mindre implanerad i min examen.. Eftersom jag (som alltid) gör allt för att undvika tentaplugg, så lockades jag med på kursstarten av religionsantropologi och bestämde mig för att genomföra kursen. Hemtentan har vi redan fått, tre frågor skall besvaras på minst femton sidor. Förutom hemtentan har vi även en bokrecension att lämna in. Så intressant! Men ack vad lite tid jag kommer att ha över för onödigt bloggande.

Jag saknar min man! Massor! :-( Nu tror jag kanske att jag ringer honom, efteråt känns det kanske bättre.

Saturday, January 05, 2008

Lyssna...

En underbar nasheed av Zain Bhikha, flickan som sjunger har en jättevacker röst. Snälla, lyssna på hela sången.. Från 02:20 händer det något intressant..


My mum is amazing

Undrar vad man ska kalla den här musiken.. Religiös smör-rap? Det låter onekligen tråkigt, men sångarna för fram ett viktigt budskap och det ger plus-poäng.

Native Deen med Small Deeds


Jag avslutar med en lite rolig sång, full av sarkasm. Videon kan ni se här, märk att sångtexten finns till höger.

Friday, January 04, 2008

Jämlikar är vi allihopa, men hur är det med jämställdheten?

Det är undersökningar som dessa som många icke-akademiker inte kan förstå varför man lägger ner tid och arbete på. Resultaten man fick fram genom den omfattande undersökningen är föga förvånande, hade man frågat en person med lite inseende i det svenska samhället och familjelivet så hade man säkerligen fått samma svar. Men som någon av Nobelpristagarna (kommer såklart inte ihåg vem det var) sade i sitt tal, även förväntade resultat är viktiga resultat. Nu har vi det ju bara bekräftat från en omfattande svensk undersökning, att en traditionell uppdelning ger mer positiva resultat för familjelyckan än den eftersträvansvärda jämställdheten. Varför tvinga till förändring, då vi redan har ett lyckat koncept? Men, jag vill betona möjligheten till det fria valet. De som vill leva i totalt jämställda relationer ska få göra det (märk plural-formen av relation, ja, vill du ha flera relationer samtidigt, så ha det då -bara du inte gör mig och min familj illa). Vill du räkna antalet dagar du hämtat och lämnat barnen på dagis, vill du räkna antalet tallrikar som plockats i och ur diskmaskinen, vill du räkna antalet tvättade, strukna och vikta skjortor, gör det då! Själv vill jag försöka få allt att rulla på, där alla drar sin strå till stacken, efter förmåga. Men kom ihåg att inget av alternativen gör någon till den sämre sorten!

I övrigt, nu när den kvinnliga kandidaten är borta så kan jag helhjärtat önska att det blir Obama vi får se som president!

EDIT: Jag läser igenom det som jag nyss skrivit och får en känsla av KD över mig... LÄSKIGT!!

PS. Jag är INTE KD!