Sunday, August 31, 2008

Mabrouk Ramadan!

Nu vet vi, fastan börjar imorgon...

Ny webbsida!!

Personerna bakom IslamGuiden har nu, med ekonomisk hjälp från muslimer i Sverige, skapat en ny hemsida där de publicerat den svenska koranöversättningen av M.K. Bernström. Förutom en avdelning med svensk och arabisk text samt arabiskt uttal finns också en avdelning med möjligheten att söka på enskilda ord i hela Koranen eller i utvald sura i Koranen. Masha allah! Det är en efterlängtad sida som kommer upp och den har ett vackert grafiskt utseende!

Besök Koranens Budskap!

Saturday, August 30, 2008

Ramadan närmar sig...

På måndag är det dags för muslimerna i Sverige att börja sin 30 dagar långa fasta. Här i Frankrike säger man måndag eller tisdag, vi vet inte ännu. Jag vill ändå ge alla (fastande som icke-fastande) en liten påminnelse om, eller en inblick i, vad vi bör tänka på under fastemånaden, och vem säger det inte bättre än Baba Ali?

Thursday, August 28, 2008

jag kom på en superb rubrik, men nu har jag glömt den igen...

Är det ignorans eller okunskap? Ivarjefall, jag blir så arg på mina bröder och systrar ibland (och inte minst mig själv). Vill vi verkligen dricka en dryck som kommer från ett företag som sponsrat personen som står bakom "war on terrorism"?? Konsumentmakten finns! Men de rika arabemirat-knösarna som spatserar omkring på Champs Elysees för att visa upp sin rikedom, de bryr sig obviously lika mycket som en sten bryr sig om en papperslapp.

Hade det inte varit för "peststämpeln" så hade jag även länkat till en trevlig nyhet som kom igår. Fondbolaget Selector Management har en fond som investerar enligt sharia, dvs undviker att investera i porr, vapen, alkohol, banker och andra finansinstitut. Fonden erbjuds via Avanza (i Sverige). Problemet med artikeln är att artikelförfattaren menar att finansinstituten har en peststämpel i sharia. Personligen tycker jag att det är ett alldeles för kraftigt ordval och något liknande finns ju inte rörande porr, vapen och alkohol då man pratar om etiska fonder (rätta mig om jag har fel). Det är liksom att sådant vi ser som förbjudet inom islam, ser vi som pest. Jag tycker det är två helt olika saker, förbjudet och pest...

Avslutningsvis vill jag ämna en tanke åt barnen.

Friday, August 22, 2008

Obetald reklam

Eftersom ingen tycks vara intresserad av mitt hälsosamma liv (tyder jag av no comments på tidigare inlägg) så får jag väl istället berätta om mitt lite mera ohälsosamma jag.

Vid ett av mina alltför få och korta Åbo-besök så provade jag och min älskade och saknade* syster ett nytt märke av kakor/kex. Vi blev båda överförtjusta i dessa kakor/kex och när vi bara tänker på dem så vattnas det i munnen på oss. Under min vistelse på hemmaön intalade jag familjen att pröva dessa kakor. Någon timme efter att vi lämnat ön så ringer min bror upp mig för att meddela att kakorna var utsökta. När så min man får smaka på dessa underverk så tittar han på mig och säger att they are very good -med betoning på very.

Tycker man om choklad och kokos så måste jag varmt rekommendera coconut från Loacker (Gran Pasticceria)!

* Förlåt att jag inte hört av mig, vi har stressat runt som galningar under två veckor och när vi inte stressade så sov vi

Tuesday, August 12, 2008

Hälsosam start...

Väckarklockan ringer vid sju. Jag släpar mig upp ur sängen för att plocka fram lite frukost. Vindruvor, banan och honungsmelon. Och så en kopp kaffe, förstås. Efteråt drar jag på mig mina träningskläder och tar mig ut i joggingspåret. Det är blött på marken efter nattens regn, luften är frisk och svalkande mot mina varma kinder. Jag känner friheten!

Nej, det är inget försök till någon roman, inte heller drömmande tankar om hur jag borde leva. Det är inte heller några försök till dieter eller bantningskurer, utan helt enkelt en skön morgon i min vardag!

Men nu blir det andra bullar av! Om några timmar sitter vi incha allah på planet hem och det är MAT jag planerar att göra under vår nästan två veckor långa vistelse i Norden. Vår första semester tillsammans. Nu måste jag packa klart också!

Krig

Länder som USA bombat och/eller intervenerat efter andra världskriget

Kina 1945-46, Korea och Kina 1950-53, Guatemala 1954, Indonesien 1958, Kuba 1959-1961, Guatemala 1960, Kongo 1964, Peru 1965, Laos 1964-73, Vietnam 1961-73, Kambodja 1969-70, Guatemala 1967-69, Grenada 1983, Libanon 1983, 1984, Libyen 1986, El Salvador 1980, Nicaragua 1980, Iran 1987, Panama 1989, Somalia 1993-?, Bosnien 1994, 1995, Sudan 1998-?, Jugoslavien 1999, Afghanistan 1998-? och Irak 1991-?

Ett mycket intressant inlägg från Jinge, läs mera!!

Monday, August 11, 2008

Nyhetsflöde

Hoho.. Jag kan inget annat än skrockandes ruska på huvudet.

Vem bryr sig om vad som händer i Litauen? Varför inte publicera en artikel varje gång som en muslimsk förening i Sverige får symboler sprayade på moskédörren och grishuvuden inkastade genom sönderslagna fönster? Men nej, sådant är inte intressant för Bonnier-ägda DN eller islamfientliga SvD...

Och varför är jag inte förvånad över "nyheten"? Det är liksom ingen nyhet precis...

Det är inte bara propagandakrig från Rysslands och Georgiens sida. Nejdå, tom Sveriges egna utrikesminister för ett propagandakrig. Liksom all "fri" media i vår värld -har jag märkt.

Slutligen, jag kan inte låta bli att inte tycka synd om pöjken. Stackarn, det är väl bara att sälja den snofsiga bilen?? Du får ju ändå inte köra den... Som att ett "jobbärende" skulle vara en ursäkt för att få köra snabbt. Hmpf. Inte heller räcker det med att vara "ensam på vägen" -vad händer om något hoppar upp på vägen rakt framför dig? Är du fortfarande ensam då? Kanske en stor älg eller ett litet barn som är med mamma ute och plockar svamp? Allt kan hända när man kör bil. Det finns inga ursäkter för att köra för fort!! (Okej okej, jag är kanske inte den mest berättigade att påpeka att man inte ska köra för fort, men ja ha fått vett i huve att ja no fattar att inga köra SÅÅ fort -på kobben.)

Sunday, August 10, 2008

I övrigt: Namnet SS Liberty kommer från USS Liberty - det amerikanska fartyget som av "misstag" bombades av israelerna under 6-dagarskriget

1988 gjordes ett fredligt första försök att segla från Cypern till Gaza, över internationellt vatten. När fartyget låg i hamn på Cypern sprängdes både fartyg och de palestinier som chartrat fartyget i luften av israeliska agenter. Björn Afzelius skulle ha varit med på fartyget då det skulle lämna Cypern, istället får han ta emot nyheterna om det sprängda fartyget för att därpå skriva låten Under Sions Kalla Stjärna.

Den 12 augusti i år lämnar två fartyg, SS Liberty och Free Gaza, hamnen på Cypern. Det blir det andra försöket att segla till Gaza över internationellt vatten. Med på resan är bl a 83-åriga Holocaust-survivorn Hedy Epstein och Yvonne Ridley. Ridley är en brittisk journalist och feminist som i september 2001 blev tillfångatagen av talibanerna i Afghanistan. Trots att hon behandlades väldigt gott av talibanerna, var hon rädd varje dag som passerade i fångenskap. Hon kunde lova talibanerna vad som helst för att bli frigiven, tom lära sig swahili baklänges. Hon lovade att läsa Koranen. Efter 30 månader från sin frigivning konverterade Ridley till islam. Efter 30 månader av studier och misslyckade försök att förklara islam som kvinnofientlig...

Yvonne Ridley på Global Peace Unity 2006


Läs mera på Motbilder, Destination Gaza 1, Destination Gaza 2, Destination Gaza 3 och The Free Gaza Movement.

Saturday, August 09, 2008

:-()

Suck, jag är för trött för att göra någonting och för pigg för att sova...

Thursday, August 07, 2008

EU

Nu är Sarko ute och cyklar igen (eller så har han "sprungit" för mycket i solen på stranden där i södra Frankrike var hans fru har en lyxvilla). Hur kan han mena att t.ex. Belgien skulle dela EU-kommissionär med Nederländerna och Luxemburg, när bara Belgien skulle behöva två kommissionärer (en flamländsk och en fransk)?? Är det dessutom helt okej att Österrike delar kommissionär med Tyskland, som ju är ett "tusen" gånger större land? Nej, jag håller med Ursula Plassnik, Österrikes utrikesminister, om att "Iden om kombi-kommissionärer eller halv-halv-kommissionärer är inte ens ett dåligt sommarskämt" [SvD].

Nu väntar jag bara på EU:s förfall... Unionen har blivit för stor, det går inte att försvara så många intressen på en och samma gång!

Wednesday, August 06, 2008

Nu blir jag så där förvirrad igen...

Okej, Kraft foods har sålt chips-avdelningen till Herkules. Det innebär Maarud och Estrella, kan vi läsa i di.se. Affärsvärlden å sin sida, skriver att även Taffel chips har sålts till Herkules. På Taffels hemsida (som inte egentligen är så informativ ur ett investeringsperspektiv) står det att "Taffel är ett finskt varumärke och största delen av Taffel-produkterna är inhemska." Vidare skriver både Affärsvärlden och Di att tillverkning (av de produkter som ingått i försäljningen) finns i Norge, Sverige och Litauen, men vi vet ju alla att Taffel produceras till största delen på Åland (d.v.s. Finland!!) Hur går det ihop? Jag vet att OLW såldes till Norge av Taffel för evigheters evigheter sedan, men jag förstod då att Taffel fortsatte att vara åländskt (finskt).

Hur är sanningen egentligen? Är det någon som vet? Eller måste jag fråga min kusins sambo (som jobbar som datachef eller liknande på Chipsens huvudkontor i Mariehamn)?

Monday, August 04, 2008

Ett jobb för ...?


Jag loggade in på monster för att kolla de nytillkomna jobben (yep, jag kollar det typ varje dag, men jag skickar aldrig någon ansökan, jag tänker att "jag ska bara...") och blev chockad över en bild som blinkade till (en sådan där rörlig annons). Det är försvarsmakten som söker en operatör inom säkerhetstjänsten. Tyvärr ska man ju vara svensk medborgare... Här är bilden iallafall! (Synd på det där korset som syns...)

Saturday, August 02, 2008

Hepp

"Den här isväggen har funnits i tiotusentals år och rasar helt plötsligt." (DN.se) Låter lite som att det inte bara är arktis-isen som smälter... Men ingen av de bloggare som hittills skrivit om artikeln nämner något om detta. De flesta tycker bara att bergsklättrare är dumma i hu-det som tar sig risker. Dessa bloggare tyckte nog inte det var kul att klättra i träd när de var barn.. Jag älskade att klättra i träd, men ack så rädd jag var för att falla ner..

NU ska jag studera. Återigen, Bilderberg och familjen Rockefeller får vänta! :-)

Friday, August 01, 2008

...

Det är alltså ingen höjdare att få dödsmeddelande per e-post! Inte för att jag kände någon av de två döda, men även de hade familj och vänner som nu sörjer...

Ingen människa får dö annat än i enlighet med Guds vilja och vid en fastställd tidpunkt.

Den som vill lönas med detta livets goda, honom skall Vi ge något av detta; och den som önskar lönas med det eviga livets goda, honom skall Vi ge något av detta. Och Vi skall belöna dem som visar tacksamhet. Koranen 3:145


Min påminnelse och bedjan till mina bröder och systrar som läser det här: Gör du'a för vår broder och be för en plats åt honom i Jennah, och tacka Gud för allt det han ger just Dig och Din familj.

Det jag tänkte skriva om Bilderberg och familjen Rockefeller får vara till en annan gång...