Friday, January 30, 2009

Applåder för Erdogan, skall det vara!

Varför är det nu så tyst om Erdogan i svensk press? Jag har väntat länge nog och inte ännu sett någon artikel om Erdogans svar-på-tal till mördaren Shimon Peres och hans sionist-pladder. Ett svar-på-tal som naturligtvis inte gavs tid till att avsluta, då det ju var ett svar-på-tal till palestiniernas försvar. Sådant måste tystas.

Hoppas nästan jag missat någon artikel i någon av de större svenska dagstidningarna. Tack gode Gud så har vi Yelah.

Thursday, January 29, 2009

lögn = sanning | sanning = lögn

Jag berättade tidigare om den vetenskapliga artikeln som inte var välkommen i vetenskaplig tidskrift, efter påtryckning från näringslivet.

Nu hotas forskarna av åtal. Allt för att inte sanningen om lögndetektorn skall komma ut.

Företagets försäljning har tydligen gått ner sedan forskarrapporten kom ut. Stackars företag. Ingenting nämns om alla de oskyldiga som genom åren dömts skyldiga pga lögndetektorns slumpmässiga utslag. Och alla de oskyldiga som i framtiden kommer att dömas skyldiga pga lögndetektorns slumpmässiga utslag.

Sanningen om lögndetektorn är att den är värdelös.

Wednesday, January 28, 2009

Nyheterna om den svenska organiserade kriminaliteten har nått kontinenten.

Vill ni veta hur intervjuerna gick? Checka in min kommentar till föregående inlägg...

Friday, January 23, 2009

vill vara supersmart och oumbärlig! :-)

Nu är jag hemma igen. Vardagslivet börjar komma igång, studierna hopar sig och vad-skall-jag-laga-till-middag-idag-tankarna återkommer. Just nu är det däremot andra tankar som upptar min lilla hjärna. Jag borde lära mig det där och det där och det där och det där... Så borde jag förstå bildsegmentering och fysiken kring röntgenstrålar! Och så har jag ju den där lilla funderingen igen...

Jag älskar min svärmor för hennes outtömliga kärlek till Gud. Självklart älskar jag henne även för att hon är en underbar person och för att hon är min mans mor, men främst älskar jag henne för Gud. Svärmors iman (tro) är den starkaste jag sett, även om iman inte är något man med säkerhet kan se då vi aldrig vet vad som döljer sig i varje persons hjärta. Jag önskar ändå jag hade åtminstone en hundradel av hennes iman. Då kanske jag aldrig skulle hamna i dessa funderingar...

Ni som känner mig borde veta hur gärna jag vill ha ett jobb. Hur oproduktiv jag känner mig av att bara gå omkring hemma. Hur frustrerande det är att jag enbart får bistå denna världen med en halvdan middag till min make och några blogginlägg nu och då. Det är visserligen inte så lite att bistå sin make med middag, men när jag inte ens kan göra det bra... :-) Jag vill ju rädda världen!! :-) Jag vill iallafall ha ett jobb att gå till, för att använda kunskaperna som jag samlat på mig under alla dessa år, för att komma ut och möta andra människor, för att få ett miljöombyte.

Problemet är följande, för att uppnå det nyss nämnda så vill jag inte tänja på gränserna och förpassa Gud till en undanskymd vrå i en avlägsen del av mitt långfinger (förlåt mig, Gud). Jag vill utföra mitt världsliga arbete som en god muslim! Samtidigt som jag utför mina världsliga plikter, vill jag fortsättningsvis känna Guds närvaro i min allra innersta kammare i hjärtat. Hur skumt det än låter i icke-muslimska öron, så är det så att ju mera jag täcker mig desto närmare känner jag Gud. Därför så vill jag inte...

Jag har säkert tidigare nämnt hur svårt, i stort sett omöjligt, det är för en muslimsk kvinna med sjal att få jobb i Frankrike (sic!). De säger att vi är förtryckta, de säger att vi tar med oss våra hemländers kultur (tja, finska kvinnor är väl rätt duktiga på att jobba, så kanske det stämmer då..) men inte tusan låter de oss studera eller arbeta för att ta en plats i samhället och dra vår strå till stacken. Här i Frnakrike har jag en muslimsk väninna med sjal som arbetar. Varje dag hon går till jobbet knyter hon sjalen i nacken och bär en täckande polotröja till. I helgen berättade hon att en kollega till henne också hade börjat bära sjal för någon månad sedan (masha allah) och att denna kollega kommit med en anständig sjal (buren på "vanligt" vis) till jobbet. Varpå kollegan blev tillrättavisad av sin chef -det var inte respektfullt att bära sjalen på det viset, hon måste knyta den i nacken. Al-hamdoulillah, tjejerna får iallafall bära sjal knuten i nacken på arbetet! Det är inte många förunnat i detta landet.

På onsdag skall jag på intervju. Inte nog med att jag inte kan just så mycket om röntgenstrålning, bildbehandling och C-programmering, dessutom skall jag tvingas vara orolig för att min klädsel inte duger. En sak är säker, jag kommer inte att gå med huvudet bart. Men vad skall jag göra? Jag vill egentligen inte knyta sjalen i nacken, då det ju vore att ta ett steg från Gud och sätta det världsliga i första hand. Att gå med sjalen löst hängande vore för jobbet lika med självmord. Jag funderar på en lösning som knösarna från Arabemiraterna bär när de strutsar omkring på Champs Elysées, dvs en fashion-look som jag egentligen så mycket föraktar ("vill avstå från", men det låter mera händelserikt med föraktar). Islam är inte fashion! Islam är modesty! Men hur skall man vara modest i denna världen och ändå passa in??

Det är nu jag önskar jag hade en så stark iman så att tanken på att vara tvungen att passa in inte ens skulle behöva komma fram... Passar in gör jag ju ändå inte, vartän jag är.

Monday, January 19, 2009

På resande fot igen

Söndagmorgon klev jag upp med ett leende på läpparna. Klockan tio hade jag bestämt träff med faster på Nabben (en badstrand på kobben). Vi skulle ut och skrinna (åka skridskor)! Långfärdsskridskoåkning. För mig var det första gången. De första minuterna stapplade jag omkring som Bambi.. Men jag hittade snabbt rytm och teknik och susade iväg på den tjocka isen. Det var ljuvligt. Trots vädret, mulet och lite blåsigt, njöt jag till max av att vara ute och känna den friska luften bita sig fast i kinderna. Efter två timmar tog vi åter iland för att avsluta förmiddagen med varmt medtaget kaffe och hembakade kakor.

Väl hemma igen fick jag äran att rota genom mammas tyglådor. Varje gång jag gör det, blir jag alldeles exalterad över de vackra och de hysteriska tygerna som ligger om varandra i lådorna. Ideerna tar form. Fantasin flyger iväg. Om jag bara hade en egen symaskin... Ja, kära läsare, tro nu inte att jag är någon proffs-sömmerska. Det bevisade jag, om inte annat, i lördags. Då jag sydde mig i fingret. Först förstod jag inte riktigt vad som hänt, sedan upptäckte jag att fingret satt fast.. :-) När jag väl fick fingret från nålen så stack fortfarande tråden ut genom nageln. Det var bara att dra ut tråden också. Al-hamdoulillah, det gjorde inte ont! Igår var fingret fortfarande lite ömt när jag klämde på det, idag känns det al-hamdoulillah helt bra.

Klockan är nu mycket. Jag har ikväll försökt fördela min vikt på väskan jag skall checka in och mitt handbagage. Jag borde nu vara uppe i ca 23 kg check-in och ca 15 handbagage, däribland ett kilo havreflingor och två kilo Bomarsundsost. Tänk, jag bor i ostens hemland men tar ändå med mig ost dit.. Det beror delvis på att ostbitarna i Frankrike är så mesiga. De går ju inte att hyvla! :-) Det är nog tänkt att man ska skära dem.. Men då blir ju bitarna så tjocka och osten tar slut ännu fortare (dessutom så är Bomarsundsosten dödligt god). Visste ni att Nordeuropas osthyvel kommer från att lutheraner är ett snålt släkte och inte gärna vill slösa. :-D Al-hamdoulillah är jag inte lutheran längre, men jag har visst min snålhet kvar.

För övrigt så hittade jag en rolig förstasida på någon tidning på nätet.. Undrar om bilden och texten verkligen hör ihop... *tittar oskyldigt bort* Tyvärr har jag inte hittat det efterfrågade reportaget på tidningens hemsida.

Nu måste jag sova så jag orkar med sex timmar i Oslo imorgon! (Kort efter att jag lovprisade Norwegian här på bloggen, så ställdes mitt direktflyg in och jag fick lov att boka om och åka via Oslo, en resa som tar nästan tolv timmar.)

Fotnot: Bilden och texten på förstasidan hör inte ihop. Texten till bilden kommer på den nedre halvan av tidningen, som inte syns på det här fotot.

Saturday, January 17, 2009

Ibland undrar jag varför jag ens försöker...

En efter en droppar kommentarerna in... "Eh, du behöver inte skicka såna där kedjemail till mig, jag öppnar dem ändå aldrig" eller "Bojkotta Israel?? Varför sku ja gör de??"

Jag skickar (nästan) aldrig vidare kedjemail, så när jag väl gör det så är det något speciellt. (I övrigt så var dem inga kedjemail då jag var kompositören till dem och således den första som skickade mailen, men folk klagar ändå.) Ibland har jag faktiskt något som jag vill förmedla också. Det vore ännu roligare om dem jag skickar mailen till också vill skicka vidare, så att informationen sprids. Visst, att jag berättar till de personer som finns på min maillista att de skall bojkotta Israel är väl bättre än ingenting. Om de skulle bry sig.

Imorse hamnade jag framför tv:n några minuter och tv 4-nyheterna började. Jag började nästan fundera om Israel var enda parten i konflikten som pågår i högsta grad (trots att ingen bryr sig). Det bara pratades om Israel. Israel hade träffat den och den. Israel hade ingått det och det avtalet. Israel hade bestämt det där. Och israeliska armén hade kommit med dem uppgifterna. Jaha. Vad kul då! Droppen rann över bägaren när *valfri svordom för personen* visades i bild. Jag sprang iväg med fingrarna i öronen när jag återigen hörde hennes *valfri beskrivande svordom* röst. NU vet jag vem jag hatar! (Med anledning av ett inlägg från bloggens tidiga existens...)

Känner någon dåligt samvete nu över sitt oengagemang, så kan ni alltid hjälpa genom att t.ex. innan tisdag skicka ett mail till Christer G Wennerholm (christer.wennerholm@politik.sll.se) och förklara varför ett företag som stödjer ockupationsmakten Israel inte är välkommet att fortsätta driva Stockholms tunnelbana. Många har även kritiserat namninsamlingar och demonstrationer, men jag anser det vara bättre än INGENTING (dock inte tillräckligt) så ni kan även gå in på www.namninsamling.se och skriva under ert namn på protestlistan "Nej till Veolia". För oss som härstammar från kobben kan det vara av intresse att den lilla holmen också gör sitt goda. Vilket de inte gör. Hör gärna av er till Emmaus Åland, Ålands fredsinstitut, Amnestygruppen Åland och Mariehamns församling. Dessa står för en åländsk appell som endast begär att Hamas slutar med sitt motstånd samtidigt som de inte nämner något om att Israel bör lyfta sin blockad. Skulle någon vara intresserad av bojkott (trots de reaktioner jag fått) så har jag en lång lista på företag som gärna ställer upp för Israel och tom ger stora delar av sin vinst till Israel för att supporta kriget. McDonalds, Coca-Cola, Caterpillar, Danone, Barbie, Carrefour, Auchan, Delta Galil (Victoria's Secret, GAP,Lindex, DIM, DKNY, Ralph Lauren, cK, Hugo Boss), Disney, Estée Lauder, IBM, Intel, Johnson&Johnson, L'Oreal, Marks&Spencer, Motorola, Nestlé (Nescafé, Perrier, Vittel, Pure Life, Carnation, Libby's, Milkmaid, Nesquik, Maggi, Buitoni, Cross & Blackwell, KitKat, Milkybar, Quality Street, Smarties, After Eight, Aero, Polo, Lion, Felix cat food, L'Oréal), Nokia, Revlon, Siemens, Starbucks, Timberland och Arsenal Football Club.

Jag måste fortsätta med juridik-tentan nu! Jag behövde bara avreagera mig lite...

Wednesday, January 14, 2009

Artikel från Palestine Chronicle

500 Citizens of Sderot Contradict the Israeli Government

bottennapp

..av DN igen. Här kommer några av dem...

Nathan Shachar har återigen bekänt färg. När Israel mördat över 1.000 palestinier och skadat över 4.700, använt sig av fosforbomber och DIME, urskillningslöst bombat civila mål, etc, etc, så försöker Shachar få oss att tycka synd om de "stackars" ockupanterna (läs: israelerna). Jag vet inte, kanske det är Shachar vi borde tycka synd om?

I en annan artikel fortsätter Shachar: "Som vanligt iakttog Israel på söndagen ett tretimmars bombstopp". Exakt när har Israel iakttagit ett bombstopp? Har inte Israel varit väldigt aktiv under dessa "bombstopp"? Så aktiv att man tom hann döda FN-personal under nämnda "bombstopp". Fast det är klart, han dog ju inte av en bomb, det var väl något handeldvapen. Det ingick väl inte i avtalet om bomstopp.. Liksom luftrummet, vattnet och gränserna inte ingick i avtalet att dra sig tillbaka från Gaza 2005... (ironi)

I en artikel av Caroline Thorén och Susanne Jacobsson, pratas det om väpnade palestinier. Vilka är dessa väpnade palestinier? Någon fristående grupp från Hamas? En grupp som innefattar alla palestinier med valfritt vapen? Räknas också palestinierna på Västbanken då? Jag har nog hört att kriget enat palestinierna, men att alla palestinier plötsligt skulle gå ut i krig, det hade jag inte trott... Eller kanske dessa 300 barn som blivit kallblodigt mördade av Israel räknas som väpnade palestinier? Jag menar, Israel skjuter ju bara på militära mål. (ironi)

Slutligen måste jag säga att jag nog visste DN var pro-Israel, men inte att de skulle agera som IDF:s springhundar på ett så tydligt sätt som att hänvisa till ett uttalande från israeliska ambassaden i Helsingfors. Vad gäller händelsen som uttalet refererar till, jag undrar stilla för mig själv om Israel kommer att tillåta någon internationell undersökning av något av alla de civila mål som de mejat ner med sina "precisionsbombningar".

Jag tänker inte ens kommentera den danske statsministerns beslut att försvara Israel. Syster, jag förstår nu vad du menade med att Arla är danskt... Så synd bara, för det finns inte så många länder kvar som man kan köpa mat från. Lite tråkigt att leva på ris från Malaysia dag ut och dag in... :-)

Slutligen vill jag göra en vördnadsfull bugning inför Bolivia och Evo Morales. Mycket kan sägas om vänstern, men klarsynta är de iallafall! Odlar dem kakao i Bolivia? Eller är det bara koka? Måste ju understöda.. Fast inte koka då förstås.

Nu är det läggdags. Efter några dagar offline har jag ikväll kommit bara halvvägs igenom nyhetshögen... Men det gör mig så nedstämd att läsa nyheterna... Likaså att försöka förklara för en hjärntvättad amerikan som påstår att hans gudfar har bättre persepktiv på vad som händer i Gaza än vad jag har. Nog för att gubben tydligen är född där och fortfarande har familj och vänner som "still live in the middle east. I believe in Jordan. Although I'm not positive about that, it may be Lebanon." Men eftersom amerikanen tror att de norska läkarna som opererade i Gaza (i dubbel bemärkelse!) tillhör Hamas och mest bara hittade på det där om otillåtna vapen mot civila, så vet jag inte om gudfadern faktiskt har så mycket bättre perspektiv än vad jag har. Eller också så delar han inte sitt perspektiv med sin gudson. Iallafall så verkar vi inte ha samma persepktiv. Då kan det bara vara sämre än mitt! :-) Men den retoriken brukar inte gå hem i diskussioner, tyvärr...

PS I skrivande stund har den produktive Shachar fått ännu en artikel publicerad. Ovanligt nog (not!) så får läsaren veta om hur arabiska Al-Jazeera okritiskt rapporterar Hamas-uppgifter, men vi får inte veta hur okritiskt västerländsk media rapporterar IDF-uppgifter. Vi får även okritiskt (!) veta om "hårresande berättelser" som inte alls skulle stämma in på Israel -enligt Shachar. Sh-t! Ta semester Nathan, du behöver det och framförallt -vi läsare behöver det!!

Det var en sak till... Engelska Al-Jazeera ÄR värd att titta på! Kanalen är varken som arabiska Al-Jazeera eller någon västerländsk media.

Monday, January 12, 2009

Stress

Min mage vänder sig upp och ner och ut och in...

Mina två dagar i Stockholm var väldigt trevliga! Träffade trevliga vänner som jag inte sett på evigheter och demonstrationen drog 8.000 personer hörde jag. Men oh vilken stress! Jag hade helgen minutplanerad för att hinna med alla tåg och bussar. Hade något transportmedel varit försenat hade hela planen fallit... Och jag höll på att missa ett tåg pga en sen buss, men de öppnade dörrarna igen när jag kom springande med min stora tunga väska.

Idag är jag i Åbo och även här har jag ärenden att uträtta och vänner att träffa. Ikväll kl 21:00 hoppas jag på att ta båten till lugnet! Jag skall inte göra någonting!! Förutom skriva juridik-tenta, sy ett par byxor och genomgå en intervju samt fotografering. Jag har också lovat mig själv att baka en gräddtårta och åka till min mormor och prata strunt. Eller, hon får prata strunt, jag hinner oftast inte säga så mycket... :-) Mormor är söt, men liksom många andra äldre är hon väldigt ensam...

Nu måste jag röra på mig! Hej hej.

PS 890 döda och 3800 skadade palestinier... Men Hamas fortsätter med sitt motstånd, subhan allah!! Må Gud hjälpa palestinierna. Må Gud sända ner änglar till palestiniernas hjälp, liksom Gud gjorde under slaget vid Badr. Må Gud återge palestinierna deras land. Ameen.

Friday, January 09, 2009

Sh-t!

Vilken vinklad "analys"! [här] Pinsamt!

Bildt: "en närmare relation med parterNA". Bäste utrikesminister, för varje steg du närmar dig Israel, så tar du två steg bort från Palestina. Hur kan du då påstå att Sverige fått en närmare relation med parterNA då ni närmat er Israel??

Thursday, January 08, 2009

En vädjan till bojkott igen.

Hollywoodstars som Salma Hayek, Sharon Stone, Whitney Houston, Halle Berry, Drew Barrymore, Brooke Shields, Andie Macdowell och Lucy Liu tar sitt ansvar. De vill inte längre visa sig i samband med affärsmannen Lev Leviev. Detta pga att det framkommit att den judiske miljonären (rankad som 210 rikaste i världen) delvis byggt sin förmögenhet på illegala projekt och att han donerat stora summor pengar till kriminella. Leviev har även finansierat uppbyggnad av bosättningar på Västbanken.

Jag ber mina läsare ta detta på allvar och bojkotta följande märken som ingår i spanska Inditex Group, Zara, Bershka, Pull and Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Kiddy’s Class - Skhuaban, Zara Home, Uterqüe. Leviev har en stor andel i dessa företag.

Tack!

------------

...och Israel fortsätter att bryta elduppehållet som skall vara under tre timmar mitt på dagen, kl 13-16 lokal tid.

...och Israel har återigen lyckats döda FN-personal.

---saknar ord för att förklara hur ledsen, arg och förbannad jag är på Israel och USA---

---över 700 döda palestinier---

[1] [2] [3] [4] [5] [6]

Wednesday, January 07, 2009

Lite glädje bland all sorg...

Glädje 1: Min cd/dvd-spelare fungerar igen! Jag vart så irriterad över att den inte fungerade och inte kunde jag ju heller be min man springa in till grannen med min backup-skiva varje gång det var någon fil jag behövde ha... Så jag tog i med lite kraft och tryckte in hela modulen. Det hördes ett klick, spelaren började snurra på och den gröna lampan tändes. Fråga mig inte hur spelaren har lyckats hoppa ur sin position dock. Det är för mig en gåta!

Glädje 2: Jag har fått lön!!! Jag vet inte precis varför, jag kan inte minnas att jag skulle gjort något arbete, men jag har fått lön! Drygt 230 euro damp ner på mitt bankkonto från Landskapsregeringen.

Glädje 3: Jag har en chans att få samtliga juridik-böcker sålda och kamma hem en del välbehövda kontanter. Problemet är att jag kanske får dem sålda innan jag ens hunnit börja på tentan, vilket kanske inte är det bästa utgångsläget. Al-hamdoulillah så har jag åtta pluspoäng med mig från seminarierna, vilket gör att jag behöver ha åtta poäng mindre för att få godkänt på tentan. Gör jag bara krysstestet den här veckan så får jag (maximala) nio poäng med mig till tentan.. :-P

Ingen glädje direkt, men väl tillfredsställande för min hjärna är att jag nu skall ta mitt pick och pack incha allah och bege mig iväg till ett varuhus som säljer bara tyger!

Syster Zahra: Jag har bokat en "kryssning" till Åbo. Har du tid för mig på måndag? :-) Annars så kan vi ju strunta i det, också..... Hur gick det förresten med din kand? Kanske jag borde maila dig istället för att skriva här.... :-) Men inte nu, nu skall jag och titta på/köpa tyger!!

Respekt!

...för Venezuela och Hugo Chavez! Flera länder borde följa Venezuelas exempel och kasta ut den israeliske ambassadören.

...för Dennis J. Kucinich! Den amerikanske kongressledamoten har skrivit ett brev till Fr. Rice.

...för Keith Ellison! Även han US kongressledamot som uttalat sitt stöd för palestinierna.

Tuesday, January 06, 2009

Ny attack...

Israel har tagit ett stort steg närmare förintelsen. Idag passade de på att bomba en skola som för tillfället inhyste hundratals flyktingar, en skola som FN gett koordinaterna för till israeliska armén för att undvika att Israel tar fel. 40 civila dog.

Dödsantalet är nu uppe i 640.

Vem skyller Israel på? Självklart, Hamas. Vilket indirekt betyder att Israel, liksom USA med Irak-kriget, totalt ignorerar FN. De tror bevisligen att FN skulle gömma Hamas-medlemmar och bomber.. Som när Israel pratade om att det fanns Hamas-medlemmar på Shifa-sjukhuset och hotade att bomba det.. Ja, jag tror det fanns ett tjugo-tal skadade Hamas-medlemmar, eller oskadliggjorda Hamas-medlemmar kanske vi skall kalla dem, inskrivna på sjukhuset. Men 20 Hamas-medlemmar kan inte stå för de över 1000 civila palestinierna som också vårdades på sjukhuset...

Det sades tidigare, Israel har tappat vettet!

EDIT 20:08 Det skall inte vara en skola, det skall vara TVÅ skolor. Byggnader som tillhör FN har blivit bombade. 40 personer har dött. Igår bombades en tredje skola, men Israel fick inte kol på någon den gången, det var bara några som fick besöka sjukhuset..

Israel, ack Israel...

Jinge har redan berättat att Israel använder fosforgranater i kriget mot gazaborna. Ja, kriget mot gazaborna, inte kriget mot Hamas. Nu har även den norske läkaren och hjälten Mads Gilbert berättat i en tv-intervju att Israel använder sig av Dense Inert Metal Explosive (DIME). Explosionen är extremt stark och dödar det mesta som finns i närheten. De som inte dör direkt, berättar Gilbert, lider en hög risk att utveckla cancer. Gilbert säger vidare,

All that is happening in Gaza here now is against international law, it is against humanity and I think it is against what it means to be a decent person. You don't treat other people like this. Even if you disagree with him…

Rösterna från kunniga runt omkring i världen har höjts, men fortfarande låter makthavarna Israel att fortsätta med förintelsen. Skall de hinna verkställa sitt beslut att förinta palestinierna, innan någon makthavare sätter ner foten och säger stopp?

lästips

Robert Fisk has done it again, träffat mitt i prick med sin artikel.

Rösterna för en eventuell FN fredsstyrka har höjts, Fisk berättar om hur fredsstyrkan som opererar mellan Libanon och Israel har mottagits...

The UN force, it should be added, was constantly abused by Israel. It was accused of being "pro-Palestinian" (whatever that is), in league with "terrorists" (it was never explained how), weak, anti-Israeli and – of course – anti-Semitic. Israelis even accused a local UN Fijian commander of spreading Aids.

Jag har också blivit tipsad om en online publication med artiklar om Palestina, mestadels verkar det vara olika forskare eller journalister som skrivit artiklarna. The Palestine Chronicle heter den. Här är några läsvärda tips...

"The Israelis have gone completely mad," a terrified Om-Said said, holding her son tight. "Have not they spelled enough blood already?" [Even Gaza Hospitals Are Not Safe by Ola Attallah - Gaza]

Just because there are no ovens or gassing in the current conflict doesn’t mean that it is less of a genocide or holocaust. [...] In recent days, the inter-active forums on the internet have been filled with pro-Israel posts referring to Palestinians as vermin who should be exterminated. These Hitleresque statements, of course, are said within the context of self-righteousness and victimhood. [Israel; Always the Victim by Sherri Muzher]

Monday, January 05, 2009

retorik - propaganda

Jag har ju inte berättat om en av intervjuerna jag såg med en israel i Tel Aviv för någon dag sedan! Jag missade början av intervjun och missade därmed namnet på karln, men han var tydligen någon regeringsgubbe/militär/viktigpetter. Jag gillar intervjuerna med sionister på Al-Jazeera, sionisterna bara maler på med sina lögner och intervjuaren ställer sina intressanta frågor. En efter annan så faller sionisterna däremot av pinnen.. Ofta säger de några dumheter, eller ibland gör de helt bort sig. Sedan kommer de inte tillbaka till Al-Jazeera igen. Den här gubben jag såg häromdagen, han var nog bara en engångsgubbe...

Jag kom in i diskussionen när intervjuaren konstaterar att när en tungviktare slåss mot en fjäderviktare så vinner inte tungviktaren innan han helt slagit ut fjäderviktaren, allt annat är en vinst för fjäderviktaren. Ni kommer aldrig att kunna slå ut Hamas.. säger intervjuaren och fortsätter ..så, Hamas vinner.

Tystnad.

Mummel.

Jag är väldigt stolt över att bo i en demokrati... börjar den intervjuade stamma fram. Senare lyckas han på något sätt berätta hur bra det vore för palestinierna om Israel slog ut Hamas.

Intervjuaren påpekar den intervjuades respekt för demokrati och möjlighet att demonstrera och fortsätter hur är det med respekten för palestinsk demokrati när de röstade på Hamas till makten?

Tystnad.

Den intervjuade blinkar med ögonen.

Efter ett tag samlar han sig och börjar babbla om någon judisk gruppering som pysslade med counter-terrorism. Just det ordet hittade han först efter att ha sagt "fel" några gånger då han råkade kalla sina medmänniskor för terrorister, men han rättade snabbt till det och lyckades berätta om hur bra Israel är jämfört med de övriga länderna i Mellanöstern.

Intervjun fortsätter och lite längre fram diskuterade intervjuaren och den intervjuade "precisionsbombandet" som Israel utövar. Intervjuaren frågar sig hur så många civila kan få dö, varpå sionisten uttrycker "My moral argument.. Listen very carefully. My moral argument is that we are doing our best, and more than any other nation in similar situation to minimise casualties.. Följdfrågan blir uppenbar, Hur länge har ni planerat den här attacken?

Tystnad.

Aa.. Look.. Aa.. I think.. for.. eh.. at least.. eh.. aa.. eight or nine months.. because.. massive rockets..

Vänta nu?? För åtta-nio månader sedan började de planera en attack? För sex månader sedan ingick de en "vapenvila" med Hamas. Så, under vapenvilan har Israel alltså planerat en attack och bara väntat på det bästa tillfället att dyka upp... Intervjuaren påpekar att Israel inte ville ha någon vapenvila, de planerade ju från början att anfalla Gaza.

Tystnad.

Tystnad.

Rör sig på stolen.

Eh.. Maybe.. you can put it differently.. svarade han till slut.

*letar "febrilt" på YouTube och hittar intervjun med Knesset-medlemmen Yuval Steinitz!* Sevärd!

Jag läste förresten någonstans, jag tror det var en artikel av Robert Fisk -mannen som skrev sin avhandling om IRA, att trots att IRA sköt raketer så tog aldrig Storbritannien in sin armé... Varför måste då Israel göra det? Angående Steinitz förklaring där han tydliggör att palestinierna inte skall irritera supermakten Israel..

Slutligen vill jag fråga mina läsare.. Det anses ju vara något dåligt med att vara anti-sionist, eller? Säger man något emot det Israel gör så brukar man kallas anti-sionist.. Okej, jag kan erkänna att jag har lite svårt för sionisterna.. Men nu till min poäng. Om anti-sionist är ett dåligt ord. Borde inte sionist då vara något bra? Jag menar med tanke på de motpoler som finns i allt.. Men jag kan bara inte se någonting bra med sionismen idag... Vad säger ni? Ryser ni i kroppen då jag kallar någon för sionist? Eller är det en hedersbetygelse? Själv tycker jag det är lite hemskt att kalla någon för sionist, med tanke på allt det dåliga som jag tycker sionismen står för.

Äh, jag lägger in intervjun här. Njut! :-)

Läsvärt!

En väldigt bra artikel av Andreas Malm på Newsmill.

..som för övrigt är mannen som förstod meningen med Halal-tv! Dvs, nu var meningen med tv-programmet inte så svår att förstå, men Malm undvek att tolka in en massa saker som inte skulle tolkas in i det faktum att tre muslimska tjejer med sjal höll i ett tv-program där de pratade lite och framförde sina åsikter i ämnen som de annars inte pratar om i tv. Jag fascineras fortfarande över hur folk kunde reagera så extremt på detta..

Nu tappade jag bort det egentliga ämnet, Palestina. Läs artikeln som Malm skrivit (om du inte redan gjort det)! Kommentarer är överflödiga!

Sunday, January 04, 2009

Varför Israel anföll Gaza...*

För tre och ett halvt år sedan drog sig Israel ur Gaza. De förväntade sig att en Palestinsk stat skulle få möjlighet att gro och växa upp men istället, enligt Israels åsikt, så valde gazaborna konflikt. Israel förnekar att det skulle finnas någon koppling mellan Hamas agerande och Israels blockad, israeliska militärens urskillningslösa mördande av palestinier och den ökade israeliska aktiviteten på Västbanken där bosättningarna har kraftigt ökat sedan man drog sig ur Gaza. "Israel is part of the free world and fights extremism and terrorism. Hamas is not" sade Tzipi Livni i Paris i torsdags.

De 8.500 raketer som skjutits från Gaza under de senaste åtta åren är inte att leka med, de har dödat 20 israeler. Men vem är det som med rätta försvarar sig, då Israel har lagt en totalblockad på Gaza och samtidigt bara under de tre och en halv senaste åren har dödat 1.700 palestinier?? Samtidigt som Israel fortsätter med sin retoriska propaganda som bygger på att berätta för palestinierna och omvärlden att allt palestinierna råkar ut för är Hamas fel. Hamas som vann det demokratiska valet i januari 2006 tack vare det sociala arbete de gjort för det palestinska samhället.

Den 4 november 2008 var inte bara US Election utan också en dag då Israel visste att världens ögon vilade på USA och inte Mellanöstern. Israel passade då på att döda sex personer och ytterligare sex palestinier dödades under den följande veckan. Under "vapenvilan" dödade Israel 22 personer i Gaza, varav två barn och en kvinna. Rapporterna om dödade palestinska barn är många, mellan juni 2007 och juni 2008 dödades 70 barn i Gaza och Västbanken.

Men jag frågar mig, hur går det ihop att Israel redan innan Hamas valdes hade en blockad på Gaza? Om blockad och invasion idag enbart beror på Hamas? Vem skyllde Israel på tidigare? Och innan det? Och innan det?

Det är dags att omvärlden vaknar upp för Israels lögner! Israels propaganda! En propaganda som förs på hög politisk och ekonomisk nivå!

Det är dags att omvärlden vaknar upp för det lidande som palestinierna både i Gaza och på Västbanken får utstå! Ett lidande som beror på vår blindhet! Vi måste sätta stopp för detta! Nu! Idag!

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19]

Fotnot: Läs artikeln "Why Israel went to war in Gaza" av Chris McGreal för The Observer i Jerusalem.

PS I highly respect H.E. Mr. Miguel d'Escoto Brockmann, the President of the 63rd session of the United Nations General Assembly [read]. On the other hand, I disguise the US presence and its veto in the UN Security Council.

Bara för att jag inte skrivit något ännu denna morgon, så betyder det inte att folkmordet är över...

Israel fortsätter sitt arbete med utrotningen av palestinier. Lite ironiskt att Gaza har ett namn så likt gasa...

Inatt bombades Wafa sjukhuset. Shifa sjukhuset har inte heller långt kvar.. Förutom medicin så håller diesel på att ta slut för dem, diesel som håller el-generatorerna igång. Utan diesel, ingen el. Behöver jag vara tydligare? Eller måste jag påpeka hur många maskiner som kräver el för att fortsätta hålla igång de tusentals patienter som ligger på sängar och golv (därför att alla sängar är upptagna).. Trots att ALLA humanitära organisationer, inklusive FN, som opererar i Gaza berättar om den enorma humanitära krisen som råder i Gaza så fortsätter Israel (läs: lögnarna) att hävda det motsatta.

"Innocent people in Gaza have suffered ENOUGH" - UNWRA

Saturday, January 03, 2009

Senaste siffran...

för demonstrationen idag är..... 50.000 !

For Palestine!

Videorna innehåller musik.

Fairouz - Zahrata al-Mada'in


Please, is there anyone who can translate the lyrics into English, French or Spanish? Svp, il y a quelqu'en qui peut traduire les paroles en anglais, francais ou espagnol ? Por favor, hay alguien que pudiera traducir las letras a ingles, frances o español? Jazak allahu khayr!

Lyrics/Paroles/Letras:


لأجلك يا مدينة الصلاة أصلي

لأجلك يا بهية المساكن يا زهرة المدائن

يا قدس يا قدس يا مدينة الصلاة

عيوننا إليك ترحل كل يوم
تدور في أروقة المعابد
تعانق الكنائس القديمة
و تمسح الحزن عن المساجد
يا ليلة الأسراء يا درب من مروا إلى السماء
عيوننا إليك ترحل كل يوم و انني أصلي
الطفل في المغارة و أمه مريم وجهان يبكيان
لأجل من تشردوا
لأجل أطفال بلا منازل
لأجل من دافع و أستشهد في المداخل
و أستشهد السلام في وطن السلام
و سقط الحق على المداخل
حين هوت مدينة القدس
تراجع الحب و في قلوب الدنيا أستوطنت الحرب
الطفل في المغارة و أمه مريم وجهان يبكيان و أنني أصلي
الغضب الساطع آتٍ و أنا كلي ايمان
الغضب الساطع آتٍ سأمر على الأحزان
من كل طريق آتٍ بجياد الرهبة آتٍ
و كوجه الله الغامر آتٍ آتٍ آتٍ
لن يقفل باب مدينتنا فأنا ذاهبة لأصلي
سأدق غلى الأبواب و سأفتحها الأبواب
و ستغسل يا نهر الأردن وجهي بمياه قدسية
و ستمحو يا نهر الأردن أثار القدم الهمجية
الغضب الساطع آتٍ بجياد الرهبة آتٍ
و سيهزم وجه القوة
البيت لنا و القدس لنا
و بأيدينا سنعيد بهاء القدس

بايدينا للقدس سلام آتٍ

The Arabic Dream - Created & directed by Ahmed al-Arian

Part I


Part II


Part III


More parts to follow at tafoshi's Channel incha allah.

Israël - assassin, Europa - complice

Idag har jag varit ute och marscherat igen. Från Place de la Republique fram till St Augustin. Vi var på väg mot Israels ambassad, men polisen stoppade oss redan vid Bd Malesherbes, minst 600 meter från ambassaden, och började skjuta tårgas på oss.

Jag har lusläst de franska tidningarna online för att hitta uppgifter om dagens demonstrationer omkring i landet. Jag hittade en liten artikel i Le Parisien. Enligt polisen var vi 6.000 som demonstrerade i Paris, enligt organisatörerna var vi 25.000 som demonstrerade, enligt mig var vi mera. I tisdags var vi 5.000, det var INGENTING mot dagens uppslutning, subhanallah. Polisens 6.000 säger iallafall mera om den franska propagandan än något annat... Ser media bara till att tysta motståndet så kan Israel fortsätta i lugn och ro med folkmordet i Gaza...

Israel har också, föga förvånande, sagt att alla israeler är positiva till Kriget PÅ Gaza (INTE kriget mellan Israel och Gaza). DN rapporterar (förvånansvärt) annat. Det är inte bara israeler som protesterar utan även judar runtom i världen, bl.a. var det några med i Paris idag och som jag visade i mitt tidigare inlägg var det några i Washington DC.

Slutligen måste jag säga att Israels hämningslösa flygattacker, de pågående okontrollerade bombningarna från pansarvagnar och den marina militären som ligger på vakt vid Gazas kust, är absolut oproportionerligt med några raketer som skjuts på mark som egentligen tillhör de som skjuter raketerna!

PS TV-nyheterna meddelade (under ca 30 sek) nu att det var 20.000 demonstranter som var ute och att det tändes eld på några bilar. Då kan jag säga att polisen var först ut med att skjuta tårgas på oss, först därefter såg jag en eldsvåda en bit bort, som jag (med Frankrikes tradition) antog att var bilar. Det var inga bilder på majoriteten av demonstranterna som var fredliga. Och vi var mera än 20.000!

Jag sade ju...

..att det inte är judarna jag hatar!


Vår fiende är sionisterna!

Byt ut...

munkar mot muslimer och det hade blivit ett väldans liv här i väst!

Friday, January 02, 2009

De uppmanas lämna sina hem....

...men vart skall de ta vägen?? [DN]

censur

Tydligen var mitt tidigare inlägg, bland lögnare och terrorister, i lite för skarpa ordalag... Inlägget blev anmält och länken borttagen från svd... Att kalla Livni för lögnare får man tydligen inte. Men vad kan jag göra? Ingen humanitär katastrof? De två norska läkarna som befinner sig på Shifa-sjukhuset sedan några dagar har en liten annan uppfattning.. Men varför förvånas jag?

Open Letter to Barack Hussein Obama

Dear Mr. President,

I did not vote for you in the Presidential Election because I am Malaysian.

But I consider myself one of your constituents because what you do or say will affect me and my country as well.

I welcome your promise for change. Certainly your country, the United States of America needs a lot of changes.

That is because America and Americans have become the most hated people in the world. Even Europeans dislike your arrogance. Yet you were once admired and liked because you freed a lot of countries from conquest and subjugation.

It is the custom on New Year's day for people to make resolutions. You must have listed your good resolutions already. But may I politely suggest that you also resolve to do the following in pursuit of Change.

1) Stop killing people. The United States is too fond of killing people in order to achieve its objectives. You call it war, but today's wars are not about professional soldiers fighting and killing each other. It is about killing people, ordinary innocent people by the hundreds of thousands. Whole countries will be devastated.

War is primitive, the cavemen's way of dealing with a problem. Stop your arms build up and your planning for future wars.

2) Stop indiscriminate support of Israeli killers with your money and your weapons. The planes and the bombs killing the people of Gaza are from you.

3) Stop applying sanctions against countries which cannot do the same against you.

In Iraq your sanctions killed 500,000 children through depriving them of medicine and food. Others were born deformed.

What have you achieved with this cruelty? Nothing except the hatred of the victims and right-thinking people.

4) Stop your scientists and researchers from inventing new and more diabolical weapons to kill more people more efficiently.

5) Stop your arms manufacturers from producing them. Stop your sales of arms to the world. It is blood money that you earn. It is un-Christian.

6) Stop trying to democratize all the countries of the world. Democracy may work for the United States but it does not always work for other countries.

Don't kill people because they are not democratic. Your crusade to democratize countries has killed more people than the authoritarian Governments which you overthrew. And you have not succeeded anyway.

7) Stop the casinos which you call financial institutions. Stop hedge funds, derivatives and currency trading. Stop banks from lending non-existent money by the billions.

Regulate and supervise your banks. Jail the miscreants who made profits from abusing the system.

8) Sign the Kyoto Protocol and other international agreements.

9) Show respect for the United Nations.

I have many other resolutions for change which I think you should consider and undertake.

But I think you have enough on your plate for this 2009th year of the Christian Era.

If you can do only a few of what I suggest, you will be remembered by the world as a great leader. Then the United States will again be the most admired nation. Your embassies will be able to take down the high fences and razor-wire coils that surround them.

May I wish you a Happy New Year and a great Presidency.

Yours Sincerely,

Dr. Mahathir bin Mohamad

(Former Prime Minister of Malaysia)

Published by Globalresearch

Thursday, January 01, 2009

Bland lögnare och terrorister

Jag orkar inte skriva längre om all död.. Det kan inte vara sant, 420 döda palestinier i Gaza och 4 personer utanför Gaza-fängelset. Utanför Gaza-fängelset, men på mark som egentligen tillhör palestinierna i Gaza. Ja, tänka er. De skjuter bomber på sin egen mark. Vilka hemska terrorister! (ironi!) Och Israel fortsätter med sina preciserade (ironi!) bombningar. Idag dödades en politisk Hamas-medlem tillsammans med mer än tio andra personer, bl.a. mannens fru och tre barn. Barnen hade begått ett hemskt brott, de hade valt en far som arbetade som lärare på universitetet i Gaza...

Men nej, Israel släpper in hjälpsändningar så det råder då ingen humanitär kris i fängelset. Enligt skämtaren Livni (läs: Lögnaren Livni). Nähä, jag har hört andra historier från de som är inne i Gaza. FN-personal, som ju har stor kunskap i att arbeta i krigszoner och som skall vara "vana" med farligt arbete, upplever det oerhört svårt att utföra sitt arbete. Innan de hämningslösa bombningarna bröt ut så var hälften av Gaza-borna beroende av FNs matransoneringskit. Idag var första dagen sedan folkmordet startade, som FN fick sitt lager av matpaket påfyllt. Ingen humanitär kris. Kiss my ---!

"Vårt mål är Hamas-ledare, inte palestinier" är mantrat som upprepas av Livni och hennes kollegor. Det är lögnen som ska bli sanning, amongst others. Varför är då så många av de döda och skadade kvinnor och barn?? En mor förlorade fem döttrar på en natt!! En annan lögn som skall bli sanning är Hamas raketskjutningar. Nej, jag förnekar inte raketskjutningarna. Men jag förnekar att dessa vore orsaken till det pågående massmördandet. Jag citerar en ung kvinna som är född i fängelset och blev intervjuad på tv "whether with or without Hamas, Israel punishes us." Sedan har vi ju lögnen om männen som lastade "bomber" på en flakbil. Jag tänkte direkt att "nog är de ju dumma om de lastar bomber under öppen himmel"... Men det visade ju sig inte vara så.. Det visade sig vara några män som lastade gastuber. P.g.a. Israels ignorans fick än en gång ett litet barn sätta livet till, och ytterligare fyra män. Filmen kan man se här.

Ni förstår.. och media håller fortsatt tyst. Har de ens berättat om att Hamas erbjudit vapenvila om Israel stoppar attackerna, häver blockaden av Gaza och öppnar alla gränsövergångar? Rättigheter som vilket självständigt land som helst borde få njuta av, men som Palestina aldrig varit i närheten av att uppnå. "Israel drog sig tillbaka från Gaza...." Ännu en lögn! Det enda media inte håller tyst om är Israels "framgångar" och palestiniernas motgångar... DN lyckades jättebra beskriva israelernas närvaro på nätet som något positivt, medan palestinierna däremot, enligt DN, använde sig av ohederliga metoder. Suck! Jag berättade för länge sedan om Réseau Voltaire. En sida som lite för ofta publicerar sanningen om Israel. Sidan ligger oftare nere än uppe, pga att den attackeras av zionister som inte vill att sanningen sprids. Dessutom lyckas nätet vara fullt av zionister som spyr ut sitt hat och sprider lögner om de som söker -och publicerar- sanningen. Inte ens på Livestations Al-Jazeera (english) chat får man vara ifred och absolut inte på sin egen blogg... Hur orkar ni??

Och så kommer försvarstalet. Nej, jag hatar inte judar. Jag tycker fortfarande att det finns många goda judar i vår värld. Jag hatar inte israeler. Jag tycker fortfarande att det finns många goda (om än underliga) israeler. Jag hatar inte ens zionisterna. Min energi behövs till annat än att hata små ettriga terrier. Jag vill bara ha lite mera rättvisa i den här världen!

Palestinagrupperna: Svenskt biståndsprojekt skadat vid en israelsk bombattack i Gaza. Militära mål, eh.....

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

PS. Bröder och systrar, våra du'as hörsammas. Fortsätt att göra du'a för våra bröder och systrar i Gaza och på Västbanken! Bukhari rapporterade av Abu Darda att Profeten (sas) sade: Du'a som en muslim gör för en bror eller syster i dess frånvaro är accepterad. Det finns en ängel bredvid dig, varje gång du gör du'a för din bror eller syster säger ängeln: Amin! Detsamma för dig!