Wednesday, July 23, 2008

Notis..

Är det bara jag som tycker att romer borde höra hemma i Rom? Varför ska italienarna vara så hatiska då? Och framförallt, hur se de skillnad på en rom och en romare??

DN.se [1], [2], [3], [4] och SvD.se [1] (på SvD hittade jag inte den här smarta funktionen som DN har, att de länkar till tidigare artiklar inom samma ämne, dåligt av SvD tycker jag, eller kanske dåligt av mina ögon).

3 comments:

Zahra said...

Ja italienarna är nog lite konstiga. Och jag har en gnagande känsla av att Europas muslimer står näst på tur... :´-(

Hursomhelst, jag fastnade aärskilt för vad som stod i den första artikeln - "I lägret organiserade Röda korset i måndags den första registreringen av romer i Rom"

Röda korset?!? Sen när hjälper dom till vid upprättande av etnicitetsregister?? :-S Ska nog inte vara hungerdagsinsamlare nåt mera.

Sen kan vi ju alla ägna en kort stund åt att föreställa oss hurdana reaktionerna skulle vara om man behandlade judar på detta sätt...

it's a lifestyle... said...

Jag tänkte "Röda Korset?? Nä, de måsta ha skrivit fel..." Jag hoppas fortfarande på det.. men jag är rädd för att så inte är fallet. Det är helt otroligt att detta kan ske och ingen - I N G E N - säger något!! Bara några få och små artiklar i någon tidning. Det är liksom ännu konstigare än USA:s helomvändning.

När jag läser mitt inlägg så här i efterhand så inser jag att det kanske inte var bästa ämnet att skämta om.. Men jag vet inte vad annat man kan säga om hela historien. Det kan liksom inte vara sant att detta faktiskt pågår...

Gaza och Västbanken kan man (obs, inte vi muslimer) ju skylla på att det är så långt borta, men Italien är inte så himla långt borta. Italien är Europa. Italien är EU. EU är vi. :-S

it's a lifestyle... said...

Okej då, jag tar tillbaka att ingen sagt något. Men varifrån kommer den massiva proteststormen då? Visserligen har inte jag heller varit ute och demonstrerat på gatorna, men jag undrar om något statöverhuvud sagt något och isåfall vem?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=807996&rss=554