Monday, February 04, 2008

Jag blir bara så ledsen...

Hur dumma tror Israel att folk är?? Börjar det inte bli slut på det där tjafset of "terrorister"? Låt palestinierna få ett värdigt liv, så får ni det lugnare också! Hur många gånger måste man säga att våld föder våld? Men det är klart, det är väl ingen (person på maktposition) som lyssnar på vad jag säger...

9 comments:

Anonymous said...

Vadå "tjat"? Att spränga sig till döds bland folk som är ute och shoppar, civila människor, är terrorism. Punkt slut.

it's a lifestyle... said...

Nej, inte punkt slut. Vi vet nog alla att terrorism inte är så lättdefinierat som anonymous försöker få det att låta som. Jag skulle snarare vilja kalla dessa personer för frihetskämpar. Sedan att jag inte tycker att döda oskyldiga är någon bra väg, det hör inte till den här diskussionen. Vad jag vill få fram är att Israel inte precis sköter sina kort för att få en lugn framtid.

Anonymous said...

Men Palestina sköter sina kort då? Om Hamas och Fatah slutar skicka terrorister - förlåt fihetskämpar - fullpackade med sprängdeg för att mörda oskyldiga civila israeler (som mycket väl kan vara för en tvåstatslösning) så skulle våldet upphöra. Men detta dåd bevisar ju bara att Israel inte kan släppa på gränserna. Det är ju uppenbart.

Så hur dumma tror Palestina att Israel är? Israel kommer aldrig att släppa på gränsen innan de är säkra.

Under tiden kan väl folk "tjafsa" bäst de vill. Men inse en gång för alla att det är Israel som håller i taktpinnen och bestämmer när de ska släppa på säkerheten. De gör de bara när de känner sig säkra. Det är upp till Palestina att visa att de kan bo granne med Israel utan att ta till våld. Väljer de att fortsätta med terror kommer Israel att behålla greppet. Gissa vem som förlorar mest på det? INte är det Israel i alla fall.

DET är punkt slut.

PS. Egypten har dödat fler Palestinier än Israel den senaste veckan... men det gills väl inte?

Anonymous said...

En del tycker det terrorism är lätt att definiera. Om det är mot israeler/judar är det utövat av frihetkämpar. Våldsdåd på andra håll i världen mot civila är terrorism.

it's a lifestyle... said...

Jo, för att under detta år som inga "terror"attentat har utförts av palestinier, så har ju Israel tagit det väldigt lugnt med våldet.. Dessutom kan jag faktiskt inte hålla med om att det är Israel som "släppt på gränserna". Dessutom måste jag säga att Israel kunde börja med att dra sig tillbaka från nya planerade bosättningar, dessa bosättningar fungerar ju annars som ett BB för våld.

Vad gäller definition av terrorism, om det nu är så lätt att komma fram med en definition, hur kommer det sig att inte ens FN kommit fram till någon??

Anonymous said...

Ja, nu skrev jag ju inte att Israel hade släppt på gränserna, utan att de inte kan göra det på grund av det konstanta terrorhote vilket detta senaste dåd bevisar.

Det antas att dessa terrorister tog sig in genom hålet i den egyptiska gränsen, via Sinai och sedan in i Israel.

Alltså är det helt klart att om Israel själv skulle släppa på sin bevakning så sulle attentat ske. Så länge Palestina inte inser detta kommer säkerheten att kvarstå.

Vilka bosättningar menar du? Varför skulle de vara ett BB för våld mer än detta:
http://www.youtube.com/watch?v=Em-MnAYiEWk&feature=related

it's a lifestyle... said...

Nä, det var just det jag menade, att Israel inte släppt på gränserna -och ändå har vi haft ett år utan ett enda "terror"dåd. Istället trycker Israel på och stänger inne frustrerade palestinier, utan mat, el och mediciner. Då kommer det ju några bomber på posten...

Ärligt talat, så insatt är jag inte i frågan att jag kan namnen på bosättningarna, men checka bara de senaste fredsförhandlingarna som strandade just pga nyplanerade bosättningar.

Angående länken, det är just vad jag pratar om. Så länge som Israel trycker ner palestinierna, så kommer detta att fortgå. Våld möter våld.

it's a lifestyle... said...

Anonymous, de två "terroristerna" som utförde det omtalade attentatet kom från Västbanken. Vad har attentatet då att göra med att Egypten öppnat gränsen till Gazaremsan?

Anonymous said...

De första rapporterna talade om att de hade rest via egypten via Sinai vilket även är logiskt med tanke på Dimonas läge innanför den svårbevakade gränsen mot Egypten. Samma sak gäller attentatet i Eilat för ett år sedan. Dessutom, bara för att Fatah har tagit på sig ansvaret för dådet så innebär inte det att personerna måste ha kommit från Västbanken, de kan lika gärna, och mer troligt, ha kommit från Gaza via Egypten. Skulle det vara en slump att det inte sker ett enda dåd på ett år och sedan sker det ett efter att gränsen mot Egypten varit vidöppen?

När det gäller antalet bombdåd så är det ju helt klart att dessa har minskat efter att Israel stängde gränserna mot Palestina och uppförde säkerhetsmuren.Israel har rätt att skydda sitt folk. Samtliga dåd som utförs har kunnat utföras genom olagliga gränsövergångar. Det är klart att Israel skyddar sitt folk.

Angående "våld förder våld" så gäller det åt båda håll. Men att skylla Palestinsk indoktrinering av småbarn (vilket för övrigt strider mot i princip varends folkrättslig konvention) på Israel känns lite magstarkt. Det är upp till Palestina att välja om de ska beväpna barn eller inte.