Wednesday, March 19, 2008

Nu är DN.se ute och cyklar igen!

[...] eftersom det i dag, onsdag, och i morgon, torsdag, är muslimska högtidsdagar. Jaså? Har inte jag hört talas om... Eid al-Adha var i december och Eid al-Fitr är inte förrän i september, så vilken högtid talas det då om? Eventuellt någon afghansk högtid, vad vet jag, men en afghansk högtid är inte samma sak som en muslimsk högtid. Ska det nu vara så svårt att förstå att det finns kulturella skillnader mellan världens alla muslimska länder? Och att allt som försigår i dessa länder inte är islam? Förbättring, DN.se!

Jag avslutar med Dagens Hadith från IslamGuiden.

Profeten Muhammad (saw) sade:
Belöningen för en gärning beror på avsikten och varje person ska få belöning efter sin avsikt. Så den som gör hijra (flyttar) på grund av något världsligt eller för att gifta sig med en kvinna, hans hijra ska räknas efter det han flyttade för.
[Bukhari]

2 comments:

Anonymous said...

Men det är ju Profetens (saws) födelsedag på torsdag... Den kanske inte räknas som en högtid men den firas väl typ överallt, eller? Hoppas du har det bra! Massa kram och massalaam

it's a lifestyle... said...

Tja, firas och firas.. Bin Laden firar åtminstone med nya videor! :-) Men vad hände på onsdagen då? Det var ju en muslimsk högtid då också..