Friday, March 07, 2008

Vad hände med...

...det faktum att mamman ofta tjänar mindre än pappan? Skall barnbidraget delas så måste man ju också tänka på inkomstskillnaderna mellan föräldrarna. Och skall pappan få barnbidrag även om det är hos mamman som barnen bor? I min familj måste jag säga att det hade varit katastrofalt om pappa hade fått hälften av pengarna.

Undrar ni vad jag pratar om? På DN.se berättas det om en ny dum idé som (M) kommit med...

5 comments:

Anonymous said...

De ev. inkomstskillnaderna har väl ändå inte med abrnbidraget att göra. Det är ju ett generellt bidrag på samma sätt som subventionen av läkarbesök t ex. Vill du argumentera för inkomstprövade barnbidrtag kan du naturligtvis göra det - med risk för en tidsödande och dyr administration av ansökningar, överklaganden mm

Anonymous said...

Som ovanstående sa...barnbidraget beror ju ändå inte på inkomst, utan ges till föräldrar som har en inkomst på 12000:- lika väl till de som har 50000:- i lön. Alltså borde det inte spela roll inom familjen heller, bor man tillsammans har man väl ändå nån slags delad ekonomi och bor man inte tillsammans men har delad vårdnad (50/50) borde man ju ha ungefär samma kostnad för barnet... Antar att de planerar en specialregel för när man inte delar vårdnaden rakt av.

Anonymous said...

Jag har delad vårdnad om mina två barn men har aldrig fått barnbidraget. Barnen är skrivna hos mig och vistas lika mycket hos mamman som hos mig. Men Barnbidrag det är det bara hon som får. Känns jobbiggt ekonomiskt många gånger då det tex är semester och med mamman finns det utrymme att åka till exvis fjällen då hon har ett bidrag att plocka av på 26400:-/år
Nej jämställdhet tycker jag skulle vara mycket värt, för mig och mina barn.

it's a lifestyle... said...

Tänk er scenariot: En familj där pappan tjänar 50000;- per månad och mamman är hemma med barnen, kris uppstår och föräldrarna går skilda vägar. Det blir delad vårdnad. Pappan får 50% av barnbidraget och mamman likaså. Är det rättvist? Återigen skall man som kvinna bestraffas för att man valt familjen som karriär.

Jeanette said...

ÄNTLIGEN!!!!
Har aldrig fattat varför barnbidraget per automatik går till mamman oavsett var barnet/barnen bor!!!
Ska vi ha barnbidrag som inte är inkomstbeprövade vilket jag tycker vore det bästa så ska det ta mig sjutton vara jämnlikt mellan pappan och mamman när barnen bor varannan vecka hos dem! Heder till Moderaterna!!!!
Hälsningar
Jeanette