Sunday, December 28, 2008

Intifada III

35% av de skadade från Israels barbariska attacker på Gaza är kvinnor och barn, en uppgift given av direktören för Al Shifa Hospital i Gaza. Israel har även i jakten på Hamas-medlemmar lyckats döda sju FN-arbetare i Gaza. Sedan kan man ju fråga sig om tanken med att bomba ett polishus, en myndighet som under all tumult skulle behövas för att hålla uppe ordningen. Nej, de nyutexaminerade poliserna som det hölls en ceremoni för på polisgården, de var (enligt Israel) Hamas-medlemmar. Medlemmar av ett demokratiskt valt parti...

Trots det demokratiska valet så har Hamas aldrig accepterats av omvärlden som ett regerande parti. Efter de israeliska anfallen har sprickan i den arabiska världen blivit omöjlig att missa. Det är väl nu inte så konstigt att Hamas tar handen som sträcks ut? När regimerna i de sunnimuslimska länderna vänder ryggen till de egna för att istället krypa på knä för fienden (Israel, USA och Europa) så får de skylla sig själva över att Hamas tackar ja till den erbjudna hjälpen från sina shiitiska bröder i Iran. Al-hamdoulillah har folket i de sunnimuslimska regimerna, med sina demonstrationer, visat att de är av annan åsikt än de korrupta makthavarna.

Visste ni förresten att de första attackerna under lördagen kom bara några minuter efter att skolorna slutat för dagen och gatorna var fyllda med barn på väg hem.. Barn som i ren förskräckelse klängde på varandra, tryckta mot väggarna och utan att veta vart de skulle ta vägen. De hade ju åtminstone turen att från första bänkraden få uppleva ett äkta flyganfall! Jag tror Israel har missat den sjätte artikeln i konventionen om barnets rättigheter där det står att "Konventionsstaterna skall till det yttersta av sin förmåga säkerställa barnets överlevnad och utveckling"...

Men vilken överlevnad vill ett land säkerställa, ett land som från den första dagen av "vapenvilan" har förhindrat de för Gaza nödvändiga leveranserna av mat, medicin, olja och el? De senaste dagarnas attacker från Israel handlar inte heller om att stoppa de raketer som skjuts in på israeliskt område, som Israel så vackert försöker få det att framstå. Genom attackerna har det klargjorts väldigt tydligt att det Israel är ute efter är att förinta Hamas som organisation och som individer. Israel har ännu än gång visat att peace-talks inte är vägen de vill ta.

"Everybody must be wiped out, every terrorist must be wiped out" sade nyss en israel på Al-Jazeera. Men, vem är terroristen egentligen?? Och är det okej för israelerna att säga att "everybody must be wiped out"?? Om någon icke-jude skulle så mycket som andas i närheten av ett liknande uttalande så.. oj oj....

Svensk media om händelserna i Gaza [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]

11 comments:

Anonymous said...

Självklart får det konsekvenser om man bryter en vapenvila genom att fegt skicka iväg raketer. Israel gör det enda rätta och vi får bara hoppas på att hamasfundamentalisterna slås ut.

it's a lifestyle... said...

Ledsen, jag är inte av din åsikt. Jag tycker Israels agerande är flerfaldigt värre än några ofarliga raketer ut i öknen...

Anonymous said...

Whats goes around comes around ...

Stoppa raketerna så stoppas bomberna ... så enkelt! Varfør ska Israel førsørja Gaza? Det finns en græns mor Egypten dær allt kan føras in, men araberna vill svælta ut palestinierna.

Allt detta ær Egyptens fel ... ØPPNA GRÆNSEN Mot Egypten

Zahra said...

Subhanallah. Vet inte vad jag ska säga, tänka eller känna. Må Allah skänka våra bröder och systrar upprättelse och underlätta deras prövningar. Må Han stärka vår ummah så att vi äntligen kan få ett slut på denna förnedring. Ameen thumma ameen.

Anonymous said...

I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Förintelsekriget mot palestinierna i Gaza fortsätter
Vi fördömer Israels statsterrorism och det USA och EU-stödda israeliska kriget mot civilbefolkningen i Palestina.
Angreppet har skördat mängder med civila dödsoffer (300), däribland många barn.
Det finns en risk för att massakern fortsätter i stor skala!
Våldet sker efter att man redan har förstört sjukhus, vattenkraftverk, skolor, fabriker, jordbruk, affärer, allt som överhuvudtaget kunde jämnas med marken.
Den 9 dec. var det 60 år sedan folkmordskonventionen antogs av FN:s generalförsamling.
Folkmord och andra brott mot mänskligheten är grova kränkningar av mänskliga rättigheter i mycket stor skala.
Trots att Sverige har ett starkt intresse av en internationell rättsordning som gör det möjligt att ställa ansvariga till svars,
är den svenska regeringen som vanligt en passiv åskådare.
Den svenska regeringen borde fördöma massakern och ställa krav på att attackerna
måste upphöra och att humanitära sändningar måste släppas in och de ansvariga för våldet måste ställas till svars!

Muslimska kommittén för mänskliga rättigheter i Sverige






Runt om i landet anordnas alltså protester och manifestationer
Stockholm
Manifestation mot Israels massaker i Gaza!
Kl 11.00 söndag 28/12 på Sergels Torg
Arrangörer: Palestinska Föreningen, Palestinagrupperna i Stockholm, m. fl.

Uppsala
Demonstration mot Israels bombning av Gaza
Måndag 29 december kl 16.00, Slottsbacken. Demonstrationen går till Stora Torget.
Arrangör: Palestinska folkets förening
Runt om i landet anordnas alltså protester och manifestationer. HD rapporterar från Helsingborg.

Andra som bloggat: Esbati, Svensson, Ulf Bjereld, Det Progressiva USA, Rawia Morra, Jinge
I medierna: DN1, SvD, HD, Sydsvenskan, Expressen, SVT
Upplagd av Pelaseyed kl. 18:18

it's a lifestyle... said...

Klurigt när alla heter anonymous, men jaja.. :-)

anonymous 2: Javisst är det fel av Egypten att hålla gränsen stängd, det håller jag med om. Men det är ju Israel som tvingat Egypten till att hålla gränsen stängd.. Visserligen är de korrupta ledarna i Egypten ett problem för Gaza, men som sagt, Israel gör inte någonting lättare för någon. Dessutom hindras palestinierna att ta sig vattenledes in och ut från Gaza. Behöver jag nämna vem som hindrar dem?

Zahra: Ameen.

anonymous 3: Jazakh Allahu khayr. Tyvärr är jag inte i Sverige och kan delta i någon demonstration där.. Jag gör vad jag kan incha allah här i Frankrike. Keep up the good work!

Anonymous said...

Det kommer aldrig att byggas en palestinsk stat. Och det beror på att massmördare inte kan eller vill bygga stater. Hamas är en nazistisk massmördarorganisation och det enda rätta är att skjuta skallen av varenda en av dem innan de skadar en enda israel. Som man bäddar får man ligga. Det gäller även muhammedaner.

Anonymous said...

Detta måste vara ett skrivfel:


"Muslimska kommittén för mänskliga rättigheter i Sverige"

Den heter väl ändå: "Muslimska kommittén MOT mänskliga rättigheter i hela världen"? Se bara på arabländerna - FN har slagit fast att de länder i världen som är sämst på mänskliga rättigheter och demokrati är just arabländerna. Och islamofascisterna i Hamas är inget undantag.

it's a lifestyle... said...

Ledsen, jag är inte av er åsikt. Jag tycker Israels agerande är flerfaldigt värre än några ofarliga raketer ut i öknen...

Anonymous said...

"ofarliga raketer"?

Här kan du se vad Hamas ofarliga raketer ställer till med:
http://www.daylife.com/photo/0eyd9OP3Es5VY

Den dagen Hamas tar bort Israels förintande från sitt partiprogram och slutar skjuta in raketer i Israel ska du se att världen kommer bli mer vänligt inställd till Hamas.

Bara för att en organisation är demokratiskt vald innebär inte det att omvärlden per automatik välkomnar den. Även nazisterna valdes demokratiskt.

Det som sker nu är något som Hamas har tvingat fram efter år av terror.

Dock så måste Israel erbjuda ett alternativ, dvs ge mer morötter till Abbas så att det palestinska folket ser att det lönar sig att inte verka för terror. Det är roten till problemet i dagsläget.

it's a lifestyle... said...

Nej. Det är Israel som är den större och starkare makten och genom att dra tillbaka sina bosättningar från Palestinsk mark, upphöra med de byggen som uppförs på palestinsk mark och visa att DE är intresserade av en faktisk existens av PALESTINA! Hamas bara kämpar för att stå upp emot det förtryck Israel utövar över palestinierna.