Thursday, April 24, 2008

Sluta misshandla mina bröder och systrar runt omkring i världen, please!

Jag undviker med flit att kommentera den här artikeln. Ett utdrag kan ni läsa här...

Enligt Amnesty är sättet att skära halsen av människor en form av utomrättslig avrättning som praktiseras av etiopiska styrkor i Somalia.

De etiopiska styrkorna uppger att de endast kommer att släppa barnen från militärbasen i norra Mogadishu "när de har utretts" och "om de inte är terrorister", har ögonvittnen berättat för Amnesty.


Hade Etiopien bara från början hållit sig borta från Somalia så hade åtminstone några av våra bröder och systrar haft lite lugn och ro. Aarrghh!!!

JIHAD!

2 comments:

Etik said...

Det är väl Darod gruppen som med hjälp av Ethiopia dödar Hawiya gruppen i Mogadishu! Hawiya gruppen slaktade många Darod i Mogadishu sedan 1990 då kriget i Somalia började. Så man behöver inte anklaga Ethiopia för det utan det är framförallt somaliska befolkningen som inte kan enas och som gjort så att ngn utomstående kommit in i landet! Och att använder sig av islamistiska politiska ideologi gör saken bara värre då denna typ av politik mestadels handlar om att försumma mänskliga rättigheter. Varför ska man gå tillbaka till medeltiden? Somalia kan bara bli av med Ethiopia och America om Somalia introducerar i sin politiska agenda demokratin och lika rättigheter. Klan struntpratet måste bort, likaså islamistiska skitsnacket ! Den har ingen betydelse då vi nu befinner oss i en annan epok och då detta orsakar krig bara. Vi vet att krig mellan olika klarna har funnit innan Abraham. Visste ni att vissa grupper i Somalia ursprungligen är judar? Att styra ett land med religion är att gå tillbaka till medeltiden. Upplysning författarna bör göra entré i de somaliska skolorna. Det ständiga läsandet av koran och hadith gör att många somaliska förbise vad den globala arbetsmarknaden efterfrågar. Kurs ändring fordras för tillbakadragandet av Ethiopia och America. Darod gruppen som nu har makt över Mogadishu måste implementera demokratin i Somalia. Förresten är det inte bättre då att kolonisterna komma tillbaka om det är så att vi ej kan enas!! Kanske bör Somalia vara ett EU/FN protektorat. Tänk att få friskolor, sjukvård , arbete, frihet, samt trygghet. Det är väl det som vi alltid strävat efter men inte fått från våra politiska partier!!!!

it's a lifestyle... said...

Trevligt att få en kommentar på ett så gammalt inlägg!! :-) Skall jag vara helt ärlig så motsvarar min kunskap i vad som händer i Somalia det vi kan läsa i svensk media, inte så mycket kunskap med andra ord. Att islamistisk politik mestadels skulle handla om att försumma mänskliga rättigheterna kan jag inte helt hålla med om, och det betyder inte heller att man automatiskt skulle gå tillbaka till medeltiden. Jag håller helt med om att det finns mycket att lära sig i skolan, utöver hadither och Koranen, men jag vore nog glad om jag läst lite mera hadither och Koranen i min skola.. Att det skulle finnas många judar i Somalia förvånar mig inte heller, men det är inget som säger att judar och muslimer inte skulle kunna leva i samexistens, se bara på Marocko. Marocko är ett land som styrs av en direkt nedstigande ättling till vår Profet Muhammed (sas) och en av kungens rådgivare är jude. (Även om kungastyret i sig nog inte är det idealistiska sättet att styra ett land på, men det är en annan diskussion). Handen på hjärtat, hur mycket frihet har vi i västvärlden, egentligen? Se bara på USAs senaste lagstiftning som ger tulltjänstemännen rätt att kopiera allt digitalt material från en inresande till landet -utan att denne ens är misstänkt för något. Frihet? Nä...