Monday, August 04, 2008

Ett jobb för ...?


Jag loggade in på monster för att kolla de nytillkomna jobben (yep, jag kollar det typ varje dag, men jag skickar aldrig någon ansökan, jag tänker att "jag ska bara...") och blev chockad över en bild som blinkade till (en sådan där rörlig annons). Det är försvarsmakten som söker en operatör inom säkerhetstjänsten. Tyvärr ska man ju vara svensk medborgare... Här är bilden iallafall! (Synd på det där korset som syns...)

5 comments:

Zahra said...

Mashallah det var otippat! Synd bara att hon är sminkad, och har plockade ögonbryn... Men man kan väl inte få allt :-) Förresten, det är väl ett svärd och inte ett kors...?

it's a lifestyle... said...

Jo, visst är det ett svärd, men jag har mina misstankar om varifrån det kommer.. Liksom korset på våra nordiska flaggor.. Fast det kanske är jag som associerar konstigt också. Inte lika konstigt som Nationalencyklopedin, förstås.. (Saker jag gör när jag borde skriva på rapport: Söka på mitt först-första namn på NE och upptäcka att NE undrar om jag vill söka på Jesus - sic!)

Zahra said...

:-D Men korset på flaggorna är faktiskt menade som just kristna kors. Just för att hedra det kristna arvet (bra att man gör det på flaggorna iaf, här i sekularismens högborg...). Fast när man i Finland valde sin flagga så valde man korset för att alla andra nordiska länder hade sådana och man vill betona sin samhörighet med Norden.

Så, det var dagens informationsbulletin :-)

it's a lifestyle... said...

Alltså jo. Det var det jag menade.. Att korset på flaggorna är just kors, och att svärdet är just det militära svaret på ett kors... Fast vi vet ju alla att det inte var kristendomen som spreds med svärdet, eller? :-) Men jag måste erkänna att jag inte visste att Finland valde ett kors bara "för att dem andra hade det". Lite mognare än så trodde jag nog att finnarna var... :-) Fast det är nog gulligt, att man visar sin samhörighet också! Hur nu samhöriga finnarna är med övriga Norden...

Orsak för att inte vara på skype idag: På förmiddagen så läste jag genom mina 300 nyhetsfeeds som jag samlat på mig de senaste dagarna (kollade aldrig nyheterna igår) och efter att ha sprungit runt lite på stan så låg jag och sov hela eftermiddagen till att H kom hem.

it's a lifestyle... said...

PS Jag hade orsak för att sova: migrän.