Wednesday, January 20, 2010

"favoritfärg?" alt. "husmoderstips efterfrågas"

Vanligen brukar man tvätta kläder i mörk/ljus tvätt. Jag använder mig bevisligen av en tredje färggrupp, röd-lila. Visst gillar jag lila, men att det skulle fylla en hel tvättmaskin det kunde jag inte tro.. Mestadels beror det ändå på att maken har en ljusröd/rosa skjorta som jag inte vågar tvätta i varken ljus eller mörk tvätt. Hur skulle ni göra med en sådan färg?

4 comments:

Emma said...

Salam Alaykom... Jag är inte så noga av mig, delar inte upp tvätten i mörk o ljus, och det har funkar bra de senaste 6 åren. Men visst, en orange tröja tvättar jag helst med de riktigt mörka kläderna. Har du tvättat skjortan några gånger så ska man inte behöva bekymra sig, utan du ska kunna tvätta den med ljusa kläder. Det är bara de första gångerna de e risk att kläder färgar av sig. Lycka till :)

sedermera said...

jag brukar ocksa blanda det mesta o det har hänt en enda gang att nat har blivit färgat (pga ett par illröda aldrig tvättade strumpbyxor som rakade slinka med)... men om det handlade om nagon annans skjorta skulle jag nog slänga in den med enbart ljusa kläder. eller tvätta för hand kanske. eller snarare lata personen i fraga själv tvätta den för hand . ;)

Zahra said...

Salaam! Jag skulle tvätta den för hand (eller, vem försöker jag lura? Min man skulle tvätta den för hand :)). Men du borde nog kunna tvätta den med vittvätt om den inte är alldeles ny.

Kram!

it's a lifestyle... said...

Wa alikoum salam. Vad modiga ni är som vågar blanda tvätten!! :-) När jag tvättar något ljusare med mörka kläder, så tycker jag ofta att plagget blir daskigare i färgen. Men det kan väl vara något mentalt också.. :-D

Tack för era råd!! Det är inte varje dag som jag har röd-lila smutsiga kläder så att det fyller en tvättmaskin...