Thursday, January 07, 2010

Varning: intimt fotografi á la nakenscanning

Jag börjar med ett sidospår. Hur gör ni för att komma ihåg att ta med soporna när ni går ut?? Jag kommer då aldrig ihåg dem.. *ruskar uppgivet på huvudet*


Idag hade jag nu tänkt skriva om hur integritetskränkande jag tycker nakenscanningen är. Något som jag verkar vara den enda att tycka. Tydligen är det helt okej att främmande män och kvinnor tittar på din bara kropp och "undersöker" den. Det är okej att de kan bedöma storleken på dina intima delar och följa din kropps kurvor in i det minsta. För att inte nämna risken av att bilderna hamnar på villovägar och det är flera än "några" främmmande män och kvinnor som kommer att syna dig. Ursäkta mig, men jag vägrar att visa mig för någon annan än min man! Om det så betyder att risken för att dela flygplan med en terrorist är några hundradelar större -fine. Dö skall vi ändå göra, förr eller senare.

Men nu var det så att jag gick in på DN.se för att leta upp artikeln för nakenscanning och så hittade jag istället det här. Jag såg för ett tag sedan en dokumentär om just miljöaktivisternas kamp mot de ignoranta och självupptagna valjägarna. Att de mängder valar som fångas in används till forskning, det sätter jag upp långfingret åt (ursäkta min upprördhet). Däremot ger jag stor heder till de oförtröttliga aktivisterna som gör allt de kan för att undvika att ännu flera djurarter försvinner från vår jord.

No comments: