Monday, May 07, 2007

M E R D E ! ! !

Så var det avgjort.. Min framtid i Frankrike ser inte längre lika kul ut.. Sarko vann.. I segertalet konstaterar Sarko att [v]i ska också stå upp för de kvinnor som tvingas bära burka (DN.se). Tanken i sig är ju vacker, att stå upp för de som tvingas till att göra något. Tanken blir ett problem då man anser att alla kvinnor i burka eller hijab är tvingade till att bära det.

För övrigt, fy fan, har du börjat bära slamsor på huvudet nu också var reaktionen hos min far när jag kom innanför dörren och vi inte setts på en par månader. Jag fick liksom försiktigt fråga om han inte ens ville krama mig.. Nåja, han kastade inte ut mig i alla fall!

Kära läsare, jag vill härmed bevisa att det även finns kvinnor som får kämpa och motstå mycket för att kunna bära sjal. Det finns kvinnor som faktiskt vill bära sjal! Så låt oss då göra det, utan att behöva slåss för rätten att klä på oss något varmt kring öronen.

5 comments:

Tomas said...

Respekt att du står upp för din tro även när det är obekvämt!

Jag är inte heller någon fan av Sarkozy, men jag tror ändå att hans högerpolitik är bättre för Frankrikes muslimer (mest invandrare) än Royals spendera-mer-än-man-har politik. På ytan kanske det inte verkar så, men rätten till riktiga jobb är trots allt viktigare för dom flesta än frågan om slöja.

it's a lifestyle... said...

Visserligen har du rätt i att jobben är viktiga, men en person som pratar om att spola bort betongens slödder med högtrycksspruta anser jag inte vara lämplig som president. Grundinställningen till les cités är nedlåtande och ett land vars ledare ser ner på de "mindre bemedlade" lär knappast sprida en positiv attityd bland sina medborgare. De redan utstötta kommer att i ännu högre grad känna sig utstötta. Och för en kvinna med slöja som redan idag möter en omöjlighet i att få jobb, kommer situationen knappast att förbättras. Enligt my humble opinion..

Dessutom, socialisten och feministen inom kan inte annat än önska att resultatet sett annorlunda ut... *smile*

Anonymous said...

åååå... jobbigt detdär med din pappa.. :-( Och jobbigt för mig att vara här utan dig - KOM HEM!!! :-) stor kraaam och massalaam

Anonymous said...

Jag vill ibland bära sjal, för att slippa alla blickar på mig, blickar från män som dömmer mig direkt då de ser mitt blonda hår. Det känns äckligt att kunna se på dem vad de tänker på när de ser på mig. Ibland tycker jag att en sjal inte ens räcker till, säckiga heltäckande kläder vore bäst. Jag vill bara känna mig som en kvinna, inte ett sexobjekt! Jag har inga religiösa skäl att bära sjal, bara personliga.

it's a lifestyle... said...

zahra, I'm back!

irene, jag förstår dig!