Thursday, January 29, 2009

lögn = sanning | sanning = lögn

Jag berättade tidigare om den vetenskapliga artikeln som inte var välkommen i vetenskaplig tidskrift, efter påtryckning från näringslivet.

Nu hotas forskarna av åtal. Allt för att inte sanningen om lögndetektorn skall komma ut.

Företagets försäljning har tydligen gått ner sedan forskarrapporten kom ut. Stackars företag. Ingenting nämns om alla de oskyldiga som genom åren dömts skyldiga pga lögndetektorns slumpmässiga utslag. Och alla de oskyldiga som i framtiden kommer att dömas skyldiga pga lögndetektorns slumpmässiga utslag.

Sanningen om lögndetektorn är att den är värdelös.

2 comments:

Anonymous said...

eftersom ni tycker om att läsa så kan jag glädja er att ngn laddat upp artikeln. Det krävs ingen expertkunskap för att förstå innehållet. http://www.scribd.com/doc/9673590/Eriksson-Lacerda-2007
Mvh
Jonas

it's a lifestyle... said...

Tack Jonas! Hoppas nu att flera går in och läser artikeln!

Tyvärr är det här något som högst antagligen pågår hela tiden runt omkring oss, tidsskrifter som måste lägga sig för företagens intressen och forskare som blir, om inte hotade så mutade till tystnad.

Det tråkiga i just det här fallet är att det handlar om lögndetektorer. Resultatet blir att många oskyldiga får sätta livet till och skyldiga får traska fria ut på gatan igen...