Friday, February 20, 2009

jobb, karriär och tester

Kort inlägg den här gången, incha allah.

Som alla säkert vet vid det här laget, är jag på desperat jakt efter ett jobb. Jag vill komma ut! Jag vill göra nytta! Jag vill känna mig behövd! Arbetsgivare, fatta det! Jag är en guldgruva! Jag har en bred bakgrund med stor potential. Mina intressen sträcker sig över multipla områden men just därför har jag svårt för att specialisera mig. Ett jobb som för mig in på en bana som jag kan koncentrera mig på och utvecklas inom är precis vad jag behöver och vill ha idag. Jag är pålitlig och söker stabilitet. En person som ni kan satsa på! Vad mera kan ett företag önska sig? Eller är det precis de egenskaperna som företag idag inte vill ha??

Iallafall, en it-relaterad artikel påminde mig om ett karriärforum som hade ett inlägg om personlighetstester där resultatet ledde vidare till yrkesförslag och även rubriken "Famous people of your particular type". Vilka är dessa famous people som är som jag? Jo, inte mindre än "John Bradshaw, Mother Teresa, Nelson Mandela, John Calvin, Nicole Kidman ". Liknelsen med Nelson Mandela är inte helt dum, till en första anblick ser jag väl ut som en terrorist för många, men i mitt hjärta vet jag att det egentligen finns ett fredspris i Oslo som väntar på mig... Kanske jag skulle släppa tankarna om IT-karriär och satsa på att bli fredsförmedlare istället?? Men trots allt, det var Moder Teresa som fångade mitt intresse. Det var ju inte första gången [*] som jag förknippades med henne, precis.

[*] Här skall det alltså vara en länk till ett inlägg som jag skrev för lääänge sedan, och efter en låååång tids letande så kom jag på att det var på mitt deletade myspace-konto som jag publicerade resultatet som jag ville länka till. Det var bara att göra testet på similarminds.com igen och mycket riktigt fick jag samma resultat som förut.


Nähäpp, det blev inte något kort inlägg.

No comments: